To jest w zasadzie to, czego szukam, ale chcę, aby był progresywny między częścią płaską a częścią tłoczoną i bez wystającej części, jak ma to miejsce w tym przypadku.
Doskonale wiesz, jaka jest różnica w składaniu w prawdziwym życiu i co można ukształtować za pomocą oprogramowania, co byłoby niewykonalne.
W twoim przypadku, jeśli naprawdę zależy Ci na postępowości, jak na moim obrazie z płaską częścią, która łączy dwie rynny, nie powinieneś używać na przykład "Blacha wygięta na krawędzi", ale narysuj całą część płasko, tak jak zrobiłoby to cięcie laserowe, ale będziesz musiał pracować iteracyjnie, aby uzyskać krawędź gwizdka, a następnie użyć funkcji "naszkicowane zagięcie" ze szkicem który ma się dobrze.
Zauważ, że "naszkicowane zagięcie" jest złym tłumaczeniem, ponieważ oznacza wykonane z linii na szkicu: ta linia odpowiada środkowi Vé.
Innym rozwiązaniem, ale z pewnością niewykonalnym z punktu widzenia produkcji, jest odzysk poprzez usunięcie materiału. Jeśli jest to kilka części, ręczna przeróbka jest najprostsza, jeśli jest to setki lub tysiące, ma wykonane narzędzie, które utrzyma część podczas usuwania materiału.
Osobiście wykonałbym wyrafinowane cięcie laserowe i składanie z "naszkicowanymi fałdami", wiedząc, że po wcięciu i tak będziesz miał trudności w warsztacie!. Dlatego powiedziałem, że solidne słowa mogą bardzo dobrze rysować idealne kształty, których nie da się uzyskać dokładnie identycznie.
Czy mógłbym prosić o samouczek 1. metody, ponieważ nie znam tego procesu, ponieważ sprawia, że podoba mi się cała część, nie mogę utrzymać płaskiej części w środku
Oto , co proponuję trochę w pośpiechu. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to dokładnie taki kształt, jaki chcesz, ale w szkicu jest tylko jeden promień lub splajn do dostosowania.
Mogę wysłać ci model, jeśli jesteś w SW 2021.
Powiedz mi, czy proponowany przeze mnie model mniej więcej Ci odpowiada
Pozdrowienia
Aby nie zawracać sobie głowy odtwarzaniem zaokrąglonego kształtu, wykonaj tylko jedną czwartą części, a następnie symetrie.
Wcale nie, to wcale nie jest to, czego szukam, przepraszam.
Oto szkic, który będzie wyglądał bardziej zgodnie z moimi oczekiwaniami, ale chcę, aby był płaski w środku i nie promieniował z efektem cofania się od zagięcia do płaskiej części
w przeciwnym razie korzystam z solidworks 2016, ale mam komputer roboczy, który jest poniżej 2021 roku
Wymiary podane na moim szkicu są wymiarami losowymi, które ostatecznie bym sfinalizował
Jeśli dobrze rozumiem, celem jest stopniowe łączenie płaskiej części środkowej z półkolistymi końcami części. Skomplikowane z funkcjami objętości, ale bez trudności w obszarze powierzchni z trzema grupami funkcji: płaskie tło (na żółto), połączenia, które są częściami stożków (na niebiesko), boczne skrzydła, które są lewymi powierzchniami (na podstawie szkicu 3D), dość blisko płaszczyzn, jeśli środkowa część nie jest zbyt wąska. Nie ma problemu z spłaszczeniem powierzchni na czerwono, z krawędziami ograniczającymi różne obszary. Problem ten wynika zatem z dwóch rodzajów: - Nie można nadać części znacznej grubości, chyba że wyrazisz zgodę na zrobienie tego na zewnątrz. I to kosztem brzydkich połączeń; - Produkcja nie będzie spacerkiem po parku, jeśli część będzie wykonana z grubej blachy, jak sugerują Twoje szkice. W załączeniu model SW2021.
Przepraszam, że nie spełniłem twoich oczekiwań, ale zrobiłem jedno z twoich zdjęć, ale teraz całkowicie rozumiem twój ostatni przykład, a także ten zaproponowany przez @m.blt
Widzę, że zrobiłeś szkicowaną fałdę ;-)
Wracam do tego, co mówi m.blt i co powiedziałeś wcześniej, aby wiedzieć, jak część jest wytwarzana w produkcji. Solidworks może bardzo dobrze wyprodukować dla Ciebie część, którą chcesz: ale w fabryce możesz to zrobić tylko za pomocą obróbki przeróbkowej. a do składania musisz wykonać pre-fold, a następnie stemplowanie za pomocą Vé et Contre-Vé stworzonego na tę okazję.
Ostatnia część i to, co możesz zrobić najlepiej bez przeróbek, ponieważ w ostatniej części SW częściowo uwzględnia odkształcenie złączki.
Możesz potwierdzić grubość 2 mm, z jakiego materiału , a także do czego służy część, ponieważ w zależności od stopnia wykończenia możemy wyobrazić sobie inne rozwiązania.
Dzięki chłopaki, M.blt znalazł to, co chciałem zrobić, ale teraz muszę to wszystko wdrożyć i dostosować.
Zozo_mp również dziękuję Tobie, który również zajrzał do mojego tematu i nie musisz przepraszać, nie ma nic złego.
Jeśli chodzi o grubość, będzie ona wynosić od 1,2 do 1,5 i będzie wykonana na podstawie ze stali nierdzewnej, ale bardzo plastyczna, a ponadto już wykonana na nieco podobnych refach i prawie bez odbicia podczas składania.
Tylko jedna mała rzecz, próbowałem zrozumieć, jak to zrobić, ale to strata czasu, więc byłaby charytatywna dusza, która zrobiłaby mi mały samouczek wideo od A do Z
Wreszcie, część może być modelowana w stosunkowo prosty sposób za pomocą modułu arkusza blachy SolidWorks. Samouczek nie wydaje mi się niezbędny... Zobacz załączony plik (SW 2021)
Ładne modelowanie i bardzo sprytne zagięcie przejścia.
@cil.dede_1 Chciałbym zobaczyć kawałek po skończeniu, a zwłaszcza to, co byłeś zmuszony zrobić w fab, zwłaszcza dla odpowiednika fałdy przejściowej (mini chrupanie ????) i to aby uzyskać ten sam poziom kształtu, co model @m.blt