Witam
Niedawno zmieniłem wersję mojego komputera dla systemu Windows (W7 -> W10) i od tego czasu za każdym razem, gdy chcę otworzyć część lub zespół z mojego pudełka EPDM, nie otwiera się nowe okno z tą częścią, ale uruchamia nowy Solidworks z małym oknem, które pokazuje ładowanie dodatków.
Jest to dość irytujące, ponieważ nie zabiera czasu i zasobów na nic i komplikuje nawigację z jednej części/złożenia do drugiej, ponieważ nie są one częścią tego samego Solidworks.
Ktoś miałby rozwiązanie, aby zmusić ich do otwarcia części w Solidworks, które są już otwarte, co jest normalne.
Dziękuję
Witam
Dziwny.
Spróbuj przeciągnąć swoją część (lub asm) do okna oprogramowania, które jest już otwarte. LUB aby przejść i pobrać swoje części za pomocą eksploratora oprogramowania już otwartego (File>open>...)
A priori nie jest to bardziej restrykcyjne.
Jeśli przeciągam i upuszczam lub otwieram plik> działa on normalnie, ale nadal pracuję z Eksploratorem Windows na drugim ekranie z EPDM, aby łatwiej wyszukiwać moje elementy.
A kiedy chcę coś utworzyć z mojego okna EPDM (kliknij prawym przyciskiem myszy > nowy dokument CAD >...), robi to samo ze mną
Nie blokuje, ale uważam to za bardzo denerwujące, gdy mam otwarte złożenie i chcę otworzyć część obok niego, aby sprawdzić ją przed wstawieniem jej do mojego złożenia, cóż, otwiera to kolejny Solidworks, więc kiedy wracam do mojego zespołu i chcę dodać swoją część, Nie pojawia się np. w menu podręcznym nierozliczonych pozycji.
To małe rzeczy, do których jestem przyzwyczajony, a które już nie działają z powodu tego problemu, a także zużywają więcej zasobów, ponieważ otwierają nowy kompletny Solidworks, ładując wszystkie dodatki za każdym razem, gdy jest otwierany.
Rozumiem, że to musi być przeczyszczające twoją historię haha.
Ponieważ nastąpiła zmiana wersji, być może na początku masz problemy z kojarzeniem plików i aplikacji. Naprawdę nie wiem potem... Aby sprawdzić, czy ktoś jeszcze zna problem, zobacz rozwiązanie....
Siła dla ciebie.
Witam
Spójrz, jaki jest domyślny program używany przez system Windows dla plików Solidworks, powinien to być "Solidworks Launcher", zobacz TUTAJ (od kroku 2), aby uzyskać więcej informacji.
Pozdrowienia
2 polubienia