Po wykonaniu wymiaru 3D mojego modelu bryłowego w solidworks, chciałbym mieć możliwość wyświetlenia go po konwersji do pliku PDF 3D.
Po kilku testach wymiar znika po przekonwertowaniu modelu na plik PDF 3D. Wiem, że korzystanie z darmowej wersji adobe (a nie accrobat) sprawia, że niektóre elementy takie jak tekstura znikają między innymi.
Dlatego chciałbym zasięgnąć opinii użytkownika, który już zrobił coś takiego, jeśli problem wynika z faktu, że używam "darmowej" wersji Adobe i że sprawia to, że moja ocena znika w taki sam sposób, jak tekstury lub jeśli problem pochodzi z innego miejsca.
Ta funkcja byłaby dla mnie bardzo przydatna, ponieważ komputery robocze są zablokowane (instalacja eDrawing jest niemożliwa), więc moim jedynym sposobem na wysłanie modelu 3D do operatorów jest przejrzenie pliku PDF 3D. Znam już narzędzie do pomiaru 3D zawarte w Adobe, chciałbym, aby wymiar wyglądał w taki sam sposób, jak część 3D podczas otwierania pliku PDF 3D.
Jest to możliwa alternatywa, chociaż najlepiej byłoby, gdyby można było zintegrować ocenę bezpośrednio.
Jeśli ta funkcja nie jest jeszcze dostępna, wszystko, co musisz zrobić, to trzymać kciuki, aby wkrótce się pojawiła.
Funkcje takie jak wyświetlanie widoków przekrojów są obecne w adobe, fakt, że podstawowa funkcja taka jak wyświetlanie wymiaru 3D nie jest obecna, wydawał mi się dziwny.
Prawdopodobnie tak, jednak przeglądam PDF, ponieważ komputer osoby, do której chcę wysłać model, nie może otrzymać instalacji (komputer korporacyjny), więc przejście przez pdf 3D było najłatwiejszym sposobem, jaki znalazłem.