Wykonywanie slajdu przez adhezję

Witam, dobry wieczór, zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ mam problem, do projektu szkolnego nasz nauczyciel poprosił nas o zrobienie slajdu przez adhezję na Solidworks, ale bez wyjaśnienia, jak się do tego zabrać i nie mogę znaleźć żadnych zasobów ani pomocy w Internecie, więc polegam na Tobie

Z poważaniem i z góry dziękuję za odpowiedzi 

Hello@anonyme231

Bariera chwytna nie różni się od pozostałych, ale swoją nazwę zawdzięcza warunkom użytkowania, które sprawiają, że współczynnik przyczepności staje się większy niż współczynnik poślizgu.

Weźmy przykład: masz zjeżdżalnię o ciężarze obciążenia 10 kg, ślizga się idealnie. Ale jeśli położysz tonę na tej samej zjeżdżalni, to jest blokada, ponieważ ciśnienie, a tym samym uchwyt, jest zbyt wysoki, abyś mógł wsunąć cokolwiek w ślizgu.
Egipcjanie ze swoimi ogromnymi klockami na swoje pomniki bardzo szybko zrozumieli, że współczynnik poślizgu jest głównym problemem do rozwiązania :) Z tego samego powodu Leonardo da Vinci zaprojektował (lub opisał) pierwsze łożysko kulkowe.

Aby dowiedzieć się więcej, musisz przyjrzeć się prawom połączeń mechanicznych, w tym temu, które odpowiada na twoją prośbę o wyjaśnienie.

Pozdrowienia

3 polubienia