Utwórz przycisk "Pauza" w filmie SW Composer

Witam

W trybie wideo SW Composer chcę użyć obrazu "Pauza" i móc go użyć do zatrzymania wideo i wznowienia go później bez korzystania z indeksów.

1 polubienie

Witam

Nie znam Composera i nie wiem, czy jest to możliwe, ale rozwiązaniem byłoby użycie tego obrazu jako ostatniej klatki filmu, a następnie za pomocą linku bezpośrednie uruchomienie drugiego filmu?

Jest taki temat, który o tym mówi: https://www.3dviacomposerforum.com/archive/index.php/t-369.html

Zobaczmy, czy Ci odpowiada, a jeśli nadal jest aktualny, pochodzi z 2008 roku!

W Compose Live nie widzę, jak możemy to zrobić...

1 polubienie

Jeśli dobrze rozumiem, z wyjątkiem HTML, nie jest to możliwe.

Witam

Po prostu zapisz dowolny obraz, umieść na nim puls i połącz się z Play "Aktualna pozycja".

@+

composer.jpg
1 polubienie

Czy istnieje już od dłuższego czasu @coyote? Nie pamiętam, żebym widział to na treningu w 2013 roku...

Znałam tę metodę, ale wymaga ona przerwy w konkretnym miejscu. Mój problem polega na tym, że chcę kliknąć przycisk, aby wideo zatrzymało się w momencie, w którym zdecydowałem, i za pomocą innego przycisku wznowić wideo. Udało mi się ją nakłonić do wznowienia, ale nigdzie jej nie zatrzymać.

?????????????????

Przycisk pauzy w filmie to przycisk pauzy odtwarzania odtwarzacza, który będzie odtwarzał ten film.

Dlaczego miałbyś chcieć utworzyć kolejny przycisk?

@+

@Benoit.LF,

Odkąd znam Composera (2009) istnieje.

@+

1 polubienie

Przycisk Wstrzymaj jest przydatny, aby mieć wszystkie elementy interaktywne w rzutni i nie trzeba klikać na paskach narzędzi.

Cze wszystkim

Na razie wydaje się, że nie ma możliwości wstawienia ikony w rzutni w celu wstrzymania wideo.

Z wyrazami szacunku.

Jeśli dobrze rozumiem, na razie nie ma takiej możliwości.

Dziękuję wszystkim za wkład.