Wcześniej pracowałem na SW2020 z aktywną grafiką Realview, renderowaną bez zarzutu. Ale ostatnio musiałem wrócić do wersji z 2018 roku. I tam zdałem sobie sprawę, że pomimo tego, że Realview jest aktywny, to to, co jest wyświetlane na ekranie, nie jest. Wygląda na to, że Realview jest aktywny dla oprogramowania, ale w ogóle się nie wyświetla. To tak, jakby nie były aktywowane.
Oczywiście moja karta graficzna jest certyfikowana (Quadro P600, ZBook firmy HP wymieniony przez SW).
Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie? Szukałem na próżno prawie wszędzie, ale oczywiście mój przypadek jest rzadki.
Kiedy zmieniłeś wersję z 2020 na 2018 (co jest raczej rzadkie w tym sensie ;-) ) ), czy odinstalowałeś 2020 czysto.
Możesz sprawdzić w Tools ==> Add-ons , czy photoview jest dobrze załadowany (możliwe, że zaznaczona jest opcja "uruchom przy starcie").
A przynajmniej tak! Czy masz obie wersje na tej samej stacji roboczej!
Podejrzewam, że wersja RealView może nie być taka sama w obu wersjach, co prawdopodobnie wyjaśniałoby twoje problemy, jeśli nie wykonałeś pełnej i czystej instalacji.
Nie sądzę, żeby to pochodziło z karty graficznej, ponieważ działała bardzo dobrze z 2020 rokiem.
Nasi wybitni koledzy, którzy są specjalistami w dziedzinie BDR, mogą udzielić Ci środków do sprawdzenia kilku punktów.
Czy próbowałeś zainstalować poprawkę zalecaną przez Solidworks w celu optymalizacji wydajności kart graficznych (patrz TUTAJ), oto co możemy przeczytać w informacjach o wydaniu tej poprawki: "Obsługa grafiki SOLIDWORKS 2018 obejmuje następujące karty, które mogą korzystać z wydajności i innych istotnych funkcji: takich jak Order Independent Transparency i RealView".
Twoje ustawienia są identyczne z tymi, które miałeś w SW2020, szczególnie dla złożonego trybu montażu , ponieważ RealView nie jest dostępny w tym złożonym trybie montażu.
Jeśli to jest pytanie, tak, moje ustawienia są identyczne z tymi z SW2020, a problem wynika z warsztatu tworzenia części, a nie szczególnie w trybie montażu. Nie włączyłem też złożonego trybu szycia.
Wydaje mi się, że zalecenia Solidworks dotyczące sterowników graficznych są takie same między SW2020 a SW2018, ale trochę Solidworks RX może być w stanie powiedzieć więcej.
Czy próbowałeś zmienić scenę swojego zgromadzenia? Sprawdź również, czy punkty świetlne (punkty) nie są wyłączone (lub wręcz przeciwnie, jest ich zbyt wiele...)
Jak stwierdzono w jednej z moich poprzednich odpowiedzi, problem pojawia się w warsztacie części i w warsztacie montażowym. Nigdy też nie zmieniałem ustawień oświetlenia. Problem pojawia się przy domyślnych ustawieniach samego oprogramowania.
Jest to związane z aktualizacją karty graficznej. Spróbuj przywrócić poprzednią wersję sterowników. Dla niektórych to działa. Zaktualizowałeś sterownik wideo lub prawdopodobnie odbywa się to automatycznie. Następnie zablokuj automatyczną aktualizację.
Rzeczywiście, problem był związany z wersją sterownika karty graficznej. Przyczynę znalazłem w pojawieniu się równoległego problemu z wyświetlaczem (słaba częstotliwość odświeżania przez dwa ekrany połączone ze stacją dokującą na tym komputerze). Oto procedura, którą zastosowałem, aby rozwiązać problem:
1. Odinstalowywanie sterowników graficznych za pomocą Menedżera urządzeń
2. Ponowne uruchamianie komputera
3. Instalacja autopilotów (u mnie stało się to bezpośrednio w Windows Update, ale mogliśmy zdecydować się na ręczną instalację sterowników)
4. Uruchom ponownie
Po tym problem zniknął, a RealView jest teraz wyraźnie widoczny na wykresach SW.
Nie martw się, nagle mam ten sam problem, co dekarstwo, nie robiąc nic poza pracą.
Wyczuwam powiązanie z systemem Windows i ich cholernie częstymi i nieprzejrzystymi automatycznymi aktualizacjami. W moim przypadku prosta aktualizacja sterowników natychmiast rozwiązała PB, zgodnie z sugestią @soring
Rzeczywiście, ogłosiłem zwycięstwo trochę za wcześnie, problem pojawił się ponownie dziś rano, nie robiąc nic takiego jak ty.
Ale ogólnie rzecz biorąc, nadal jest to związane ze sterownikiem karty graficznej... Wydajność ich aktualizacji pozostaje losowa, ale niech tak będzie!
Realview też już dla mnie nie działa, mimo że działał nie tak dawno temu.
Chciałem zastosować poprawkę zalecaną przez Solidworks w celu optymalizacji wydajności kart graficznych: ale jak sprawić, by .msi działał, ponieważ system Windows mnie zawiesza.
Chyba muszę przejść w tryb Admina, ale nie pamiętam, jak to zrobić, ponieważ muszę to zrobić, gdy wszyscy Bishop umrą.