Chciałbym mieć możliwość aktywacji szybkiego wyszukiwania z możliwością wyszukiwania w podanych zmiennych, ale we wszystkich wersjach plików. To wyszukiwanie z pewnością potrwa dłużej, ponieważ przeanalizuje wersje każdego pliku, ale wydaje mi się to konieczne.
Rzeczywiście, mam pliki w dwóch stanach: studyjnym i zatwierdzonym. metody widzą tylko zwalidowane, BE badania i zwalidowane.
Mój problem polega na tym, że gdy biuro projektowe modyfikuje zwalidowaną część, wraca do badania, od tego momentu, gdy metody szybko przeszukują tę część, nie pojawia się ona już w wynikach, ponieważ nie mogą zobaczyć najnowszej wersji pliku, a wyniki szybkiego wyszukiwania są wykonywane tylko w najnowszej wersji.
Wygląda na to, że opcja istnieje, ale jest wyszarzona... Zobacz zrzut ekranu.
Czy wiesz, jak go aktywować? czy też koniecznie muszę przeprowadzić konkretne wyszukiwanie z pełnego wyszukiwania, na przykład lub opcja nie jest wyszarzona
Jesteśmy na PDM 2020 SP04 Administrator ma prawo do przeprowadzenia szybkiego wyszukiwania we wszystkich wersjach fileir (wybór nie jest wyszarzony) Dla innych użytkowników/grup pozostaje wyszarzony. Więc gdzieś musi być autoryzacja, ale nie mogę znaleźć gdzie... To samo dotyczy " idź do " z nomenklatury, która pozostaje wyszarzona dla wszystkich użytkowników z wyjątkiem administratora (podejrzewam, że to inna opcja, ale nie mogę znaleźć, gdzie to jest)
Musisz wybrać grupy w prawej kolumnie. W przypadku zachowania " przejdź do " w zestawieniu komponentów mam wrażenie, że zachowanie związane z częścią jest zapisane w zawartości zespołu. Ponieważ poza zestawem nie ma rzeczywistego pliku, PDM nie oferuje przejścia do miejsca, w którym ten plik jest przechowywany.
Tak więc pola wyboru przed grupami, o których mówisz, pozwalają rzeczywiście zarządzać prawami dostępu do szybkiego wyszukiwania, ale jeśli się nie mylę, nie zmienia to faktu, że " podfunkcja " szybkiego wyszukiwania jest wyszarzona.
Użytkownicy mają dostęp do szybkiego wyszukiwania (tak jak administrator), ale nie mają możliwości przeprowadzenia tego wyszukiwania we wszystkich wersjach (ponieważ opcja jest wyszarzona w przeciwieństwie do administratora)
Zwykli użytkownicy (wszystkie wersje w kolorze szarym i bez możliwości wyboru)
admin (wszystkie wersje w kolorze czarnym)
Aby przejść do tego ostatniego, jest on jednak dostępny z poziomu zawartości, a plik, o którym mowa, nie jest plikiem wewnętrznym do zestawu, istnieje fizycznie i jest dostępny, jeśli jestem administratorem.
W obu przypadkach funkcja jest dostępna, ale tylko dla administratora.
Mógł to być błąd w SP4, używałem tylko SP5 i nigdy nie miałem tego problemu bez dostosowania określonego parametru. Sprawdziłem, wyłączając różne ustawienia i nigdy nie mogę znaleźć się w Twojej sytuacji. Analiza z konta administratora jest skomplikowana, ponieważ ma ono bardzo szczególny profil. Bez względu na to, jak bardzo szukam w ustawieniach, wysycham.
Osobiście uważam, że obecny sposób pracy jest bardziej istotny: zmusza dział metodowy do zapytania biura projektowego, dlaczego nie może znaleźć pliku, a biuro projektowe może wyjaśnić powód zmiany. Jeśli usługa metody normalnie uzyskuje dostęp do plików, nie będzie zadawać sobie pytań i pracować nad plikiem, który wkrótce przestanie być ważny, nie wiedząc o tym.
Uwaga: Zauważyłem, że szybkie wyszukiwanie pokazuje tylko to, co znajduje się w widoku lokalnym stacji roboczej, podczas gdy pełne wyszukiwanie przeszukuje wszystkie pliki w skarbcu (przynajmniej w 2020 PS3.0)
Rozumiem twój punkt widzenia, który jest słuszny, ale fakt, że nie widzą już 3D, martwi mnie, ponieważ informacje zawarte w artykule są tam przechowywane, a ponadto fakt, że BE pracuje nad 3D, jest wskazany na tym ostatnim w zmiennej. A jeśli nie widzą najnowszej wersji, to dlatego, że pracuje nad nią biuro projektowe. Produkcja może również potrzebować zobaczyć ten obraz 3D, nawet jeśli jest on edytowany. Gdyby ktoś mógł potwierdzić twierdzenia Cyril.f o tym, że jest to błąd.
Uwaga: Zauważyłem, że szybkie wyszukiwanie pokazuje tylko to, co znajduje się w widoku lokalnym stacji roboczej, podczas gdy pełne wyszukiwanie przeszukuje wszystkie pliki w skarbcu (przynajmniej w 2020 PS3.0)
Na SP5 skanuje wszystko, niezależnie od tego, czy masz pliki lokalne, czy nie.
Oto, co możesz znaleźć w pomocy: Korzystanie z szybkiego szukania - 2020 - Pomoc SOLIDWORKS PDM Z drugiej strony jestem zaskoczony, ponieważ nie jesteśmy ustawieni na to, aby zawsze korzystać z najnowszej wersji i wszystkie opcje są do wyboru, niezależnie od grupy. Edit: dla przypomnienia jestem na SW2021 SP5.1 ale pamiętam, że w 2020 SP5 działało bez problemu i nigdy nie zmieniłem żadnych ustawień, aby to szybkie wyszukiwanie działało (dodałem tylko zmienne)