Znajdowanie obiektu znajdującego się daleko od mojego obszaru roboczego

Witam

Kiedy powiększam w najlepszym razie, nie widzę już moich brył (za małych), myślę, że jest  bryła lub coś innego bardzo daleko od mojej konstrukcji, jak znaleźć  ten obiekt.

Z góry dziękuję

Witam

Dwie możliwości:

1) Wykonaj narzędzia / montaż Xpert. Jeśli element jest bardzo daleko od pozostałych, pojawi się błąd.

2) Przejdź do Narzędzia/Opcje/Opcje systemu/Menedżer funkcji i upewnij się, że opcja "Dynamiczne podświetlenie" jest zaznaczona. W przypadku tej opcji, przechodząc przez linie (bez klikania) w Menedżerze funkcji (drzewie), w oknie graficznym pojawi się sześcian pokazujący, gdzie znajduje się spiczasty element. Pomoże Ci to zidentyfikować, że jeden element jest bardzo daleko od pozostałych. Albo pokaże Ci, że jeden z elementów ma ogromną objętość, więc w tym właśnie tkwi problem.

2 polubienia
Podczas najlepszego powiększania można zobaczyć, po której stronie SolidWorks się pomniejsza. Jeśli dokonasz wyboru prostokąta za pomocą myszy po przeciwnej stronie, po której znajdował się zespół bazowy, możesz zobaczyć w drzewie budowy, którego komponentu dotyczy. W ten sposób można przypisać ograniczenie zbieżności z początkiem zespołu (bezpośrednio z szybu konstrukcyjnego). Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.
3 polubienia

A jeśli w drzewie tworzenia klikniesz na bryłę, o której mowa, której nie możesz znaleźć.

Następnie kliknij normalny do, a dojdziesz do bryły, o której mowa, prawda?

2 polubienia

Klikając na każdą bryłę, powinieneś znaleźć tę z zagubionych

W razie potrzeby ukrywasz znalezione bryły

a jeśli masz bryłę w innym, znajdziesz ją

@+ ;-))

1 polubienie

Trochę jak .PL, ale na odwrót. Jeśli dokonasz wyboru w swoim zespole (gdy widzisz go poprawnie), a bryła nie jest zaznaczona w drzewie, musi to być ta, z którą masz problem.

2 polubienia

Witam

Myślę, że możesz mieć komponent, który jest bardzo daleko od głównego źródła montażu.

Nakręciłem krótki film na YouTube na temat funkcji "Diagnostyka montażu". Myślę, że to może ci pomóc w sprawdzeniu.

https://www.youtube.com/watch?v=CncJPWm1eI0

Pozdrowienia

2 polubienia