Witam
Kiedy powiększam w najlepszym razie, nie widzę już moich brył (za małych), myślę, że jest bryła lub coś innego bardzo daleko od mojej konstrukcji, jak znaleźć ten obiekt.
Z góry dziękuję
Witam
Kiedy powiększam w najlepszym razie, nie widzę już moich brył (za małych), myślę, że jest bryła lub coś innego bardzo daleko od mojej konstrukcji, jak znaleźć ten obiekt.
Z góry dziękuję
Witam
Dwie możliwości:
1) Wykonaj narzędzia / montaż Xpert. Jeśli element jest bardzo daleko od pozostałych, pojawi się błąd.
2) Przejdź do Narzędzia/Opcje/Opcje systemu/Menedżer funkcji i upewnij się, że opcja "Dynamiczne podświetlenie" jest zaznaczona. W przypadku tej opcji, przechodząc przez linie (bez klikania) w Menedżerze funkcji (drzewie), w oknie graficznym pojawi się sześcian pokazujący, gdzie znajduje się spiczasty element. Pomoże Ci to zidentyfikować, że jeden element jest bardzo daleko od pozostałych. Albo pokaże Ci, że jeden z elementów ma ogromną objętość, więc w tym właśnie tkwi problem.
A jeśli w drzewie tworzenia klikniesz na bryłę, o której mowa, której nie możesz znaleźć.
Następnie kliknij normalny do, a dojdziesz do bryły, o której mowa, prawda?
Klikając na każdą bryłę, powinieneś znaleźć tę z zagubionych
W razie potrzeby ukrywasz znalezione bryły
a jeśli masz bryłę w innym, znajdziesz ją
@+ ;-))
Trochę jak .PL, ale na odwrót. Jeśli dokonasz wyboru w swoim zespole (gdy widzisz go poprawnie), a bryła nie jest zaznaczona w drzewie, musi to być ta, z którą masz problem.
Witam
Myślę, że możesz mieć komponent, który jest bardzo daleko od głównego źródła montażu.
Nakręciłem krótki film na YouTube na temat funkcji "Diagnostyka montażu". Myślę, że to może ci pomóc w sprawdzeniu.
https://www.youtube.com/watch?v=CncJPWm1eI0
Pozdrowienia