Witam, mam pytanie, na które jestem prawie pewien, że znam odpowiedź, ale nigdy nie wiadomo, może geniusze z Lynkoa znajdą mi rozwiązanie ;)
Mam więc dwie sieci kanałów, z których każda tworzy jeden kawałek. W ślad za zmianami w moim projekcie (niech żyje ch***** klientów) obie sieci są modyfikowane. Końcowa część jednej z moich sieci staje się końcową częścią drugiej sieci. Zmodyfikowałem więc drugą sieć tak, aby była umieszczona dokładnie tam, gdzie jest potrzebna (w montażu), aby odzyskać ostatnią część pierwszej sieci. Więc po prostu powiedziałem sobie: Cóż, zamierzam skopiować i wkleić koniec sieci, który mnie interesuje i to wszystko! Niestety, nawet jeśli orientacja moich sieci jest dobra w montażu, w częściach nie jest, w zasadzie oś z mojej pierwszej sieci odpowiada osi x mojej drugiej...
Tak więc, bez względu na to, jak bardzo wkleję mój kawałek sieci do drugiego kawałka, w ogóle nie jest on zorientowany tak, jak powinien, żebra przeskoczyły, nie mogę ich zaimportować i jest ograniczony przez niewłaściwe osie...
Czy istnieje rozwiązanie pozwalające na połączenie dwóch części z zespołu? I że można je następnie modyfikować, jak gdyby nic się z nimi nie stało.
A może rozwiązanie, aby wydzielić pokój, aby zrobić dwa?
A może inne rozwiązanie, o którym bym nie pomyślała?
Moim zdaniem będziesz walczyć! Jeśli kopiowanie i wklejanie nie działa i chcesz edytowalnych elementów bez linków między nimi, nie widzę wyjścia.
Jeśli chcesz majsterkować, możesz odciąć koniec pierwszego elementu, zapisać go w nowym pokoju, a następnie włożyć ten nowy element do drugiego. Ale nie można go edytować.
W przeciwnym razie, czy nie możesz skopiować pierwszego pliku części i zmienić jego nazwę na nazwę drugiego, a następnie zmodyfikować go, zaczynając od końca, który Cię interesuje? Nie jestem pewien, czy mam jasność.
Jeśli są to interfejsy cykliczne, uczyń z nich funkcję biblioteczną.
Joss, wrócę jeszcze do idei funkcji bibliotecznej.
W zależności od tego, jak wykonany jest twój utwór, możesz zapisać funkcję biblioteczną z pierwszego utworu, a następnie wstawić go do drugiego. Aby przeciąć link, możesz myślę, że możesz "rozłożyć" funkcję biblioteczną, aby uzyskać płaskie drzewo.
Podziel 2 części i zrób "Wstaw w nowym pokoju" z pożądanych korpusów woluminu! Wszystko, co musisz zrobić, to ponownie wstrzyknąć wszystko do zespołu (to 4 części zamiast 2)!
Myślę, że kopiuj-wklej może działać: bądź ostrożny, musisz kopiować tylko szkice
W swoim pokoju 1 wybierasz szkic w drzewie budynków po lewej stronie.
Kopiujesz go za pomocą CTRL+C
W pokoju 2 klikasz na płaszczyznę lub twarz, aby ją podświetlić.
Naciskasz CTRL+V, aby wkleić.
Jeśli zapyta Cię, co z chwiejnymi odniesieniami, możesz zostawić je w chwiejnym tekście, aby później pojawiły się na czerwono i możesz je zastąpić: kiedy klikniesz na wymiar, masz jeden z uchwytów (lub 2), który jest czerwony. Klikasz na niego, aby umieścić go z powrotem tam, gdzie chcesz, a następnie zmieniasz swój wymiar.
Jeśli orientacja jest nieprawidłowa, można obrócić cały szkic.
Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów, nie wahaj się!
Cóż, właściwie nawet nie myślałem o obracaniu mojego szkicu, powiedziałem sobie, że jest to niemożliwe, ponieważ ma ograniczenia orientacji (na osi x, y, z...) Właściwie tak... ^^ dziękuję you@Lucas