Mam mały problem z planem montażu, za każdym razem jak się otwiera to odbudowuje wszystkie części i to nawet po zapisaniu planu, jeśli go ponownie otworzę to wszystko się odbudowuje. Próbowałem z włączonym paskiem blokującym, ale to nic nie zmienia.
Rzeczywiście, jest to rzeczywiście bardzo długie, ale lepiej jest otworzyć MEP z determinacją, aby mieć szybszy dostęp do wszystkich poleceń.
Możliwe jest również otwieranie w trybie lekkim, aby szybko otworzyć się bez dostępu do wszystkich elementów sterujących, a tryb podglądu jest najszybszym otwieraniem, ale pozostaje podglądem.
Oto zrzut ekranu oprogramowania SW 2020 SP4.
@+.
https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/t_opening_existing_documents.htm AR
I obejrzyj ten film, może będzie to dla Ciebie jaśniejsze.
Konieczne będzie również sprawdzenie odniesień zewnętrznych i zespołów elastycznych... Te dwa rodzaje konstrukcji są bardzo zasobochłonne i rekonstruowane. Inną możliwą drogą byłyby komponenty "biblioteczne" (rodziny części), które nie są tylko do odczytu lub z opcjami nagrywania we wszystkich konfiguracjach. I wreszcie ograniczenia, jeśli montaż nie jest całkowicie ograniczony, wydłuża to czas rekonstrukcji. Większość z tych ustawień jest widoczna przy użyciu zakładki "Oceń / Odbuduj ocenę", co da Ci jaśniejsze wyobrażenie o tym, które komponenty należy przebudować. Pozdrowienia.
Rzeczywiście , znam wszystkie te parametry, ale mój problem polega na tym, że nawet jeśli przebudowuję, zapiszę, a następnie zamknę zespół, za każdym razem, gdy jest otwierany, odbudowuje się i to bez żadnych modyfikacji części lub wiązań podzespołu.