Witam
Pracuję więc z EPDM i kiedy skończę część i plan, muszę zarchiwizować rysunek.
Ale kiedy już to zrobię, rysunek ma swój tytuł, który sprawia, że gwiazda prosi o jej nazwę.
To się dzieje, myślę, że nastąpiła rekonstrukcja i że były modyfikacje...
ale jeśli MEP nie jest zarchiwizowany i odbuduję przed zapisaniem, to nic to nie zmienia. Po zarchiwizowaniu rysunek nadal ma jedną gwiazdkę.
dzieje się tak dla niektórych MEP, więc myślę, że jest problem qlq przez...
również na tym rysunku mam stół do wiercenia, na którym zmieniłem wysokość linii na 5,37 mm, ale czasami MEP przywraca wysokość do 11...
Czy wiesz, co mogę zrobić z tymi różnymi punktami?
Z góry dziękuję
Witam
Czy jest wyświetlana gwiazdka podczas ewidencjonowania lub zmiany stanu dokumentu?
Podczas archiwizacji (lub nawet zmiany stanu) możliwe jest, że właściwości ewoluują za pośrednictwem WorkFlow lub po prostu podczas rejestracji w przechowalni (przekazywanie indeksów, automatyczne wypełnianie daty, kreślarz,...) w rezultacie SolidWorks widzi tę zmianę wartości pochodzącą z EPDM i uważa, że jest to zmiana od czasu jego ostatniej rejestracji (tj.– Chwilę przed!) !
Spójrzmy więc z tej strony.
dla niektórych MEP działa to poprawnie.
jeśli mam to zarchiwizowane (dobrze jest podczas archiwizacji, czasami pojawia się gwiazdka), czasami mam gwiazdkę, czasami nie...
Porozmawiam o tym z moim dostawcą EPDM...
Czy dzieje się tak, gdy plik jest archiwizowany po raz pierwszy? Jeśli tak, to można to łatwo wytłumaczyć.
w każdym archiwum
kiedy rozpakowuję, a następnie ponownie archiwizuję, znowu jest ten sam problem
Czy archiwizujesz swój rysunek samodzielnie czy z modelem 3D?
Jeśli potwierdzisz, że gwiazdka (*) pojawi się zaraz po archiwizacji i bez żadnych działań z Twojej strony (brak przebudowy, Ctrl+Q, akcja na 3D,...), skontaktuj się ze swoją infolinią, która będzie miała dostęp do ustawień EPDM i będzie mogła przeprowadzić testy na żywo.
model 3D bywa otwarty i nie sprawia większych lub większych problemów.
Nie chodzi o to, że jest otwarty, że za każdym razem umieszcza gwiazdę.