Pobieranie informacji o arkuszu blachy

Witam

Chciałem się dowiedzieć, czy istnieje sposób na pobranie wartości we właściwości niestandardowej, gdy część jest przekształcana w arkusz blachy?

Że dodaję ten wiersz 'Blacha' do moich szablonów  (. PRTDOT) i że zwraca wartość, gdy używana jest funkcja "Konwertuj na arkusz blachy" lub "Gięta/Blacha bazowa ramienia".

Wydawało mi się, że widziałem to leżące gdzieś na forum ale szukanie info na podstawie 'blachy' jest po prostu niemożliwe...

Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie mnie.

Witam

Wydaje mi się, że nie jest to możliwe w niestandardowych właściwościach, ale niektóre z nich można mieć, klikając prawym przyciskiem myszy rozszerzony widok części, a następnie adnotację==>właściwości listy lutowanych części. Zobaczmy, czy znajdziesz to, czego szukasz. Zobacz PJ

Albo za pomocą makra, ale nie mogę ci pomóc...

surface_de_tole_a_plat.jpg

Po kilku poszukiwaniach zaczynam znajdować zastępczą odpowiedź, przejdę przez zmienną "Folds", aby wiedzieć, czy jest to część blaszana. Druga część programu zrobi resztę (jeśli ≥ 1, to blacha)

Teraz mam kolejny problem, tabela części spawanych nie działa na częściach symetrycznych, albo zapominam zaznaczyć pole...

Dziękuję za początek twojej odpowiedzi, Ac Cobra , pozwoliłeś mi pójść trochę dalej!

Po kilku próbach udało mi się umieścić tę niestandardową właściwość na szablonie.

W efekcie, po skorzystaniu z szablonu i utworzeniu części, właściwość traci swoje odniesienie i jest bezużyteczna :'( 

Dołączyłem więc do Ac Cobra , nie wydawało mi się to możliwe i zostaliśmy zmuszeni do przejścia przez rysunek.

Można również utworzyć określoną listę komponentów z kolumnami z potrzebnymi informacjami i zapisać ją, a następnie wywołać według własnego uznania.

Właściwości konstrukcji blachowej można pobrać za pomocą funkcji smartproperties (narzędzie MYcad) lub w inny sposób za pomocą makra.