Pobieranie geometrii szkicu w innym pomieszczeniu

Cze wszystkim. Muszę ustawić otwory (a właściwie kompletną geometrię), aby przymocować część A do części B. Mam bardzo małą wiedzę na temat Solidworks i totalnie się gubię (nabrałem złych nawyków od 2D...). Myślę, że powinienem użyć funkcji "Konwertuj encje". Czy ktoś może mi wskazać właściwy kierunek?

Witam 

Czy możesz przekazać nam sitodruk lub swój kawałek z nieco większą ilością szczegółów na temat swoich oczekiwań???

Witam, wykonujesz złożenie swoich 2 części ze szkicami w kolorze niebieskim (niepowiązanym), a następnie z twojego zespołu "edytujesz część", tam możesz umieścić wiązania z jednej części do drugiej.

Następnie należy uważać, aby usunąć te ograniczenia i odpowiednio ocenić części, aby później je uniezależnić.

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Wszystko, co musisz zrobić, to otworzyć szkic, który posłuży jako model. Zaznaczasz wszystko myszką, klikasz lewym przyciskiem myszy od dołu do góry po przekątnej.

Następnie Ctrl C  (kopiuj)

Wchodzisz do nowego pokoju, tworzysz szkic, wybierasz punkt początkowy i naciskasz  Ctrl V, aby wkleić.

Jedynym problemem związanym z tą ultra-prostą metodą jest to, że oryginalny szkic musi być w pełni ograniczony i zwymiarowany, w przeciwnym razie wszystko pójdzie nie tak, gdy będziesz chciał wyśrodkować go na oryginalnym punkcie

Nie należy używać opcji "kopiuj elementy", chyba że znajdujesz się w tym samym szkicu. Jeśli masz dwa różne szkice, na przykład w dwóch różnych pokojach lub w dwóch miejscach w pokoju , używam metody wycinania i wklejania w systemie Windows

Proszę bardzo

Edycja: pisownia

1 polubienie

Cze wszystkim

Do projektu dołączam pdf. W przekroju poprzecznym widzimy pewnego rodzaju skrzydła samolotu, które obracają się o ponad 70 stopni. Posiadają oś pasującą do łożyska, które jest ukierunkowane na 4 punkty mocowania na dużym profilu PRS. Skrzydła powtarzają się (powtarzanie liniowe, znalazłem to!) i w ten sposób tworzą osłonę pergoli. Wykonałem szkic, który służy jako podstawa do ustawienia łożysk (a tym samym ich otworów) na PRS. Staram się ułożyć te skrzydła jak sobie życzę na moim PRS-ie, a co za tym idzie wszystkie otwory w łożyskach.

Przetestuję rozwiązania, które mi zaproponujesz.

Bardzo dziękujemy za pomoc i cierpliwość!

aile_sur_porte-a-faux.pdf

Zobacz ten samouczek

z inteligentnymi komponentami

Masz możliwość tworzenia własnych otworów poprzez samodzielny montaż,, nakrętki, podkładki itp.

To wybór

https://www.youtube.com/watch?v=igOtCoSAtus

@+ ;-)

3 polubienia