Pobieranie niestandardowych właściwości materiału w parametrze części

Witam

Chcę pobrać wartość niestandardowej właściwości materiału przypisanego do modelu SLW (2016) w wartości parametru tego samego modelu.

Jakiego wyrażenia należy użyć?

Dziękuję

CDLt powiedział:

Arnaud Fontaine

Witam

Na pierwszy rzut oka z pomocy SW2016: Możesz wyodrębnić właściwości za pomocą wywołań API

http://help.solidworks.com/2016/french/solidworks/sldworks/HIDD_DLG_MATEDITTAB_CUSTOM.htm

Myślę więc, że nie jest to bezpośrednio dostępne w nieruchomości.

Witam

Utworzyłeś już właściwość materiału, nie będziesz mógł mieć dwóch, do części jest przypisany tylko jeden możliwy materiał, w przeciwnym razie musisz wprowadzić ją ręcznie

@+

Witam

Dziękuję za odpowiedzi,

W przeciwnym razie, aby to uprościć, czy możliwe jest pobranie opisu materiału (patrz zrzut ekranu)?

Witam

Jest to możliwe dzięki narzędziom myCADtools, SelectMaterials i SmartProperties.

W obu narzędziach podczas wybierania materiału jest on stosowany do dokumentu, a wszystkie niestandardowe właściwości materiału są kopiowane do właściwości dokumentu.

Klasa A+

Złożyłem prośbę o poprawę w tym sensie i SPR 969590 został stworzony, ale na razie nie ma żadnej informacji zwrotnej na ten temat. Zaletą jest to, że to zapotrzebowanie na ulepszenia jest wolne od jakiegokolwiek użycia narzędzi innych firm lub narzędzi programistycznych.

Klasa A+

1 polubienie