Chciałbym wiedzieć, jak najlepiej zarządzać referencjami moich części. Otrzymuję klienta z jego referencjami. Zapisuję go w Assembly i zrywam ogniwo, aby wyjąć wszystkie części. Chciałbym automatycznie zastąpić ich referencje moimi, jednocześnie śledząc ich referencje.
Zmieniasz nazwy swoich części za pomocą swojego referencji i w opisie, w którym umieszczasz na przykład ich. A jeśli zachowasz oryginalny krok, i tak masz ślad.
Z Mycadtools nic nie jest łatwe. Cóż, oto co chciałbym zrobić, ale nie mogę tego zrobić.
Utworzyłem prostą właściwość tekstową "Ref" w inteligentnych właściwościach mojego zestawu. W tej właściwości umieszczę mój korzeń referencyjny np.: 7FRAN0000
Następnie będę chciał pobrać tę właściwość w inteligentnych właściwościach każdej części, która składa się na zespół. Pierwsza przeszkoda, ponieważ nie mogę tego zrobić nawet za pomocą narzędzia do integracji.
W końcu, gdy uda mi się uzyskać odniesienie do korzenia "7FRAN0000", chciałbym oczywiście automatycznie zwiększyć je o 1 w każdej części.
7FRAN0000 01 7FRAN0000 02 7FRAN0000 03 … Z góry dziękuję