Dopasowywanie opcji zestawienia komponentów

Witam

Chciałem wiedzieć, czy możemy ustawić opcje nomenklatury (dołącz do kotwicy pt, typ nazwy...) tak, aby były automatycznie definiowane po wstawieniu.

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia.

Witam

Tak, musi być to określone we wzorze nomenklatury:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Bill_of_Materials_Templates.htm?id=89ced0d9816645aea653350461a807af

Witam, aby to zrobić, musisz utworzyć "osobistą" tabelę nomenklatury, aby wskazać jej punkt zakotwiczenia i powiązane z nią kolumny.

Utwórz swoją tabelę, kliknij ją prawym przyciskiem myszy, zapisz jako.

Myślę, że wyraziłem się źle, tworząc własny stół, wiem, jak zrobić to, co bym chciał, to to, że różne wybory są regulowane w zależności od tego, czego chcę.

Ze zdjęciem może i lepiej.

Pozdrowienia.

options_nomenclature.jpg
1 polubienie

Podczas rejestrowania modelu tabeli nie jest zachowywany typ nomenklatury?

Edit: Rzeczywiście, nie^^

Myślę więc, że nie jest to możliwe.

Zwykle można go konfigurować.

Testowałem z mojego SolidWorks, kiedy wstawiam tabelę, dobrze komponuje się ona z punktem zakotwiczenia.

Myślę też, że po zapisaniu tej tabeli w szablonach tabel BOM (*.sldbomtbt) te parametry są zgodne.

1 polubienie

@flegendre punkt kontrolny pozostaje dobry, ale nie typ zestawienia komponentów pozostaje std.

Pozdrowienia.

1 polubienie

W szablonie rysunku, w obszarze Właściwości dokumentu , a następnie w tabelach, zaznacz opcję "Użyj ustawień szablonu".

option_du_modele_table.png
2 polubienia

@flegendre nawet zaznaczając odznaczenie tej opcji, nic to nie zmienia.

1 polubienie

Która wersja SolidWorks?

Czy wykonałeś następujący test:

Wstawia zespół, a następnie jego tabelę do rysunku. Ustaw opcje tabeli (zaznaczony punkt kontrolny itp......) Usuń tabelę i widoki. Zapisuje rysunek jako szablon.

Ponów test.

@flegendre: tak, zrobiłem test i nie działa, jestem na SW 2014 SP2.0

Pozdrowienia.