(SW2019 Sp5.0, Windows 10)
Witam
Nie mogę dostosować parametru "Masa spoiny na jednostkę długości" dostępnego we właściwościach podfolderów spoin
_ Rzeczywiście, tylko użycie strzałek w górę i w dół pozwala na modyfikację domyślnej wartości 1,000000 kg / jednostkę długości.
_ Ponadto wpisanie wartości jest możliwe, ale nie jest sprawdzane. (chociaż od 0 do 100000000)
_ Ponadto wartość może być tylko liczbą całkowitą.
Czy masz rozwiązanie?
Pytanie poboczne:
Czy istnieje plik konfiguracyjny do domyślnego ustawiania mas liniowych wszystkich moich przewodów narożnych?
Dziękuję za pomoc.
capture.jpg
soring
2
Witam
Spróbuj użyć przecinka zamiast kropki, aby oddzielić ułamki dziesiętne. Powinno być dobrze.
Witam
Przecinek nie był rozwiązaniem.
Jednak usunięcie jednostki ("kg"), która jest domyślnie dodawana w polu wejściowym, działa.
(używając znaku "." jako separatora)
Czy masz odpowiedź lub trop na moje pytanie poboczne:
Czy istnieje plik konfiguracyjny do domyślnego ustawiania mas liniowych wszystkich moich przewodów narożnych?
Dziękuję.
1 polubienie
Idąc dalej, stworzyłem domyślny szablon: Udaje mi się utworzyć plik SLDASM z podfolderami spoin dla różnych rozmiarów spoin.
Ale tylko od stworzonego już spawanego mechanika, na którym kasuję wszystkie podzespoły (a wraz z nim szwy spawalnicze).
Z drugiej strony nie mogę dodać innych podfolderów do. (na przykład o innym rozmiarze)
Ponadto naprawdę potrzebuję łatwiejszego do zaktualizowania rozwiązania typu pliku ustawień domyślnych. (typ pliku txt)
Dziękuję za pomoc.