Ustawienie parametru: Masa spoiny na jednostkę długości

(SW2019 Sp5.0, Windows 10)

Witam

Nie mogę dostosować parametru "Masa spoiny na jednostkę długości" dostępnego we właściwościach podfolderów spoin

_ Rzeczywiście, tylko użycie strzałek w górę i w dół pozwala na modyfikację domyślnej  wartości 1,000000 kg / jednostkę długości.

_ Ponadto wpisanie wartości jest możliwe, ale nie jest sprawdzane. (chociaż od 0 do 100000000)

_ Ponadto wartość może być tylko liczbą całkowitą.

Czy masz rozwiązanie?

Pytanie poboczne:

Czy istnieje plik konfiguracyjny do domyślnego ustawiania mas liniowych wszystkich moich przewodów narożnych?

Dziękuję za pomoc.

capture.jpg

Witam

Spróbuj użyć przecinka zamiast kropki, aby oddzielić ułamki dziesiętne. Powinno być dobrze.

Witam

Przecinek nie był rozwiązaniem.

Jednak usunięcie jednostki ("kg"), która jest domyślnie dodawana w polu wejściowym, działa.

(używając znaku "." jako separatora)

Czy masz odpowiedź lub trop na moje pytanie poboczne:

Czy istnieje plik konfiguracyjny do domyślnego ustawiania mas liniowych wszystkich moich przewodów narożnych?

Dziękuję.

1 polubienie

Idąc dalej, stworzyłem domyślny szablon: Udaje mi się utworzyć plik SLDASM z podfolderami spoin dla różnych rozmiarów spoin.

Ale tylko od stworzonego już spawanego mechanika, na którym kasuję wszystkie podzespoły (a wraz z nim szwy spawalnicze).

Z drugiej strony nie mogę dodać innych podfolderów do. (na przykład o innym rozmiarze)

Ponadto naprawdę potrzebuję łatwiejszego do zaktualizowania rozwiązania typu pliku ustawień domyślnych. (typ pliku txt)

Dziękuję za pomoc.