Jestem w trakcie tworzenia skrzyń blaszanych ustawionych z driveworks express.
Celem jest uwolnienie DXF do naszego cięcia laserowego, który już istnieje za pomocą innego oprogramowania.
Wszystko jest w porządku do tworzenia, dopóki nie zintegruję opcji.
Muszę jednak zintegrować opcje (charakteryzują się usuwaniem materiału)
Dokonałem więc konfiguracji w moich pokojach, wymieniając różne możliwe opcje, a następnie dostosowałem mój plik zespołu, aby wyświetlić różne konfiguracje.
Zarządzałem również wymiarami za pomocą driveworks.
Problem polega na tym, że nie mogę utworzyć reguły, aby pokazać żądaną konfigurację.
W części przechwytywania zdefiniowałem wymiary i funkcje, które mają być kontrolowane, a w części formularza driveworks utworzyłem listę rozwijaną z wyborem: "BEZ", "W PRAWO" i "W LEWO", która odpowiada 3 konfiguracjom, stworzyłem również cyfrowy formularz pola tekstowego do kontrolowania wymiarów.
W moim zestawie znajdują się 3 utworzone konfiguracje, jak dołączyć regułę, aby wyświetlić właściwą konfigurację.
Dziękuję
Witaj François!
Nie ma potrzeby definiowania wszystkich możliwych konfiguracji produktu w SOLIDWORKS.
Zaletą technologii DriveWorks jest to, że nie trzeba tworzyć wszystkich tych konfiguracji ręcznie, a zamiast tego steruje funkcjami i wymiarami za pomocą reguł.
Jeśli więc przechwyciłeś funkcje, które chcesz wyświetlić, usunąć lub usunąć, a także wymiary, które chcesz zmienić, możesz po prostu ustawić reguły tak, aby łączyły te przechwycone elementy z wartościami obecnymi w formularzach.
Mam nadzieję, że jest to wystarczająco jasne, w razie potrzeby możesz poprosić o więcej informacji.
Szczerze
Thomas
2 polubienia
Witam
Dziękuję za odpowiedź, jeśli dobrze zrozumiałem, po prostu musisz pobawić się stanem funkcji i wymiarów w każdym pomieszczeniu.
Aby wyświetlić żądany model w złożeniu.
Ale w takim razie, jak powinienem zastosować tę regułę?
Problem rozwiązany.
Utworzyłem formularz pola wyboru dla konfiguracji Lewa i Prawa
=JEŻELI( formulaire_caseà check=prawda ;"NS" , "S" )
W pokoju funkcje są NS
Jeśli nie jest zaznaczone żadne pole wyboru, obiekty w pokojach są usuwane