Obecnie próbuję ponownie zainstalować solidworks 2015 sp5 na komputerze, instalacja przebiega dobrze, sprawdzanie numeru seryjnego i licencji -> ok
Pod koniec instalacji uruchamiam program, prosi mnie o aktywację licencji, uzupełniam niezbędne informacje i po samoczynnym zamknięciu aplikacji, gdy ją ponownie uruchamiam, okno aktywacji licencji już się nie pojawia, ale oprogramowanie pozostaje zablokowane na "aktywacji licencji", a następnie się zamyka. Zaznaczam, że licencja jest ważna nawet wtedy, gdy jej konserwacja została zatrzymana.
Tak, jest na tej samej maszynie, nie ma problemu z licencją, tłumaczę się w momencie odinstalowywania usuwam licencję. Następnie ponownie instaluję solidworks 2015 sp5 i ponownie aktywuję licencję, licencja jest aktywowana po aktywacji, instalacja jest następnie zakończona i kończy się bez błędów. Następnie uruchamiam mojego Solidworks 2015 (windows 10), uruchamia się, przechodzi etap ładowania rejestru, a następnie zawiesza się podczas weryfikacji licencji i zamyka.
Kiedy uruchamiam "swactwiz.exe", aby sprawdzić stan licencji, widzę, że moja licencja jest aktywna i że jej wsparcie zostało zakończone, ale jest aktywowana na danym komputerze i na żadnym innym, ponieważ nie miałem żadnego problemu z aktywacją.
Masz pomysł lub potrzebujesz, żebym coś sprawdził?
Komputer, o którym mowa, ma 2GPU, jeden zintegrowany z płytą główną, a drugi Nvidia, wyłączając kartę nvidia, oprogramowanie uruchamia się, jeśli 2 karty są aktywowane, oprogramowanie się nie uruchamia .
Więc na razie wyłączyłem kartę nvidia i mój program działa.
Jeśli karta NVidia to quadra lub odpowiednik, szkoda się bez niej obejść.
Zwykle w przypadku sterowników NVidia instalowany jest panel sterowania NVidia, który pojawia się na ikonach na pasku zadań. Z tego panelu możesz wybrać, która karta ma być używana z oprogramowaniem.