Witam
Obecnie przenosimy nasze stacje robocze CAD z systemu Windows 7 do Windows 10, więc musimy ponownie zainstalować Solidworks.
Obecnie pracujemy z Solidworks 2016 SP05, ale nasza instalacyjna płyta DVD jest wersją SP01 (powinienem zaznaczyć, że nie jesteśmy już subskrybentami wsparcia).
Czy możliwa jest ponowna instalacja pakietu SP05, czy też przeklęty jest powrót do SP01?
Dziękuję za wasze światłe opinie.
Witam
Normalnie powinieneś był pobrać aktualizację w momencie jej zainstalowania, a ponieważ nie jesteś już w trakcie konserwacji, będziesz uprawniony tylko do wersji SP05. Nie masz go już nigdzie na serwerze ani na komputerze?
1 polubienie
Witaj Cobra,
Mam folder o wielkości 863 MB i zawiera plik setup.exe, ale po uruchomieniu otwiera menedżera instalacji i próbuje pobrać pliki. W tym miejscu utknął, ponieważ nie jesteśmy już w trakcie konserwacji...
Witam
Zazwyczaj pliki są pobierane do następującego folderu:
C:\Users\[NAZWA UŻYTKOWNIKA ZADANIA]\Dokumenty\SOLIDWORKS Downloads\SOLIDWORKS [ROK] SP[X]
Ze swojej strony korzystam z wersji SP 03 z 2018 roku, a cały plik ma nieco ponad 14 GB.
Zachęcamy do zagłębienia się w pierwszy komputer, na którym zainstalowano dodatek SP5. Po znalezieniu tego słynnego folderu będziesz mógł go ponownie zainstalować wszędzie bez konieczności pobierania czystego pliku.
Nie mam tych plików.
Chciałbym zaznaczyć, że instalacja W10 została na razie wykonana tylko na jednej stacji roboczej.
Mój jest nadal pod W7 i Solidworks 2016 SP05. Czy mogę utworzyć plik ponownej instalacji z mojej wersji?
Nie musisz wszystkiego ponownie instalować: możliwa jest migracja z W7 do W10.
Zrobiłem to dla wszystkich maszyn w biurze, niektórym nie podobał się żart, ale ogólnie działało dobrze.
Procedura, którą zastosowałem:
Zainstaluj najnowszą aktualizację bezpośrednio i działa.
Aby to zrobić:
- Wpisałem w wyszukiwarkę "aktualizacja systemu Windows 10",
- Wziąłem odpowiedź "https://support.microsoft.com/fr-fr/help/4027667/windows-10-update"
-następnie "Aby uzyskać najnowszą główną aktualizację systemu Windows 10, zobacz Pobierz aktualizację systemu Windows 10 z maja 2019 r.", która wysłała mnie tam: "https://support.microsoft.com/fr-fr/help/4028685/windows-10-get-the-update"
- Wybrałem "Jeśli wersja 1903 nie jest oferowana automatycznie za pomocą funkcji Sprawdź aktualizacje, możesz ją pobrać ręcznie za pomocą Kreatora aktualizacji", co prowadzi do "https://www.microsoft.com/fr-fr/software-download/windows10" (najwyraźniej link do zachowania na końcu).
- przycisk "aktualizuj teraz" pozwala na załadowanie pliku exe o nazwie Windows10Upgrade9252.exe (ostatnie 4 cyfry zmieniają się w zależności od wersji) i Hop! w 1903 roku.
Jedyną rzeczą, która jest nieco denerwująca, jest to, że preinstaluje Office365, nawet jeśli masz już obecną wersję pakietu Office, więc musisz trochę posprzątać.
4 polubienia
Witaj Stef,
Dziękuję za odpowiedź, ale to zewnętrzna firma to wszystko przeinstalowuje... A teraz jest w toku...
Powodzenia!
Czy próbowałeś połączyć się ze stroną internetową Solidworks?
Folder SW2016 SP5 ma 12 GB.
W końcu pobrałem pakiet SP05 2016 ze strony visiativ.
Wszystko wróciło do normy, dzięki tym, którzy poświęcili czas, aby mi pomóc.