Szkicowanie relacji, odniesień i założeń projektowych

Witam

Chcę stworzyć zespół, którego części byłyby parametryzowane zgodnie ze szkicem, a wymiary są automatycznie wypełniane w arkuszu cięcia.

Do niedawna moim najlepszym kandydatem do tej pracy była mechanicznie spawana część napędzana przez jej płaszczyzny graniczne z kostkami wizualizacyjnymi do wymiarowania części.

Zmieniłem zdanie w kwestiach długości słojów drewna dla paneli, które są szersze niż długie (których kostka wizualizacji nie pozwala mi podeprzeć) i stworzyłem zespół sterowany jego płaszczyznami granicznymi i klasycznymi częściami, których części zwracają wymiary w BOM za pośrednictwem formularza właściwości.

Ale teraz, po pierwszej przeróbce, aby użyć mojego subwoofera w innym projekcie, chcę go ponownie użyć i nadal mam problemy: tutaj relacje szkicu zostały utracone (patrz załącznik). Płaszczyzny graniczne nie rekonfigurują całego mojego zespołu i zdaję sobie sprawę, że w szkicu części (tutaj pionowej) zależność szkicu wskazuje "współliniową -> x".

Dlaczego stracił swój punkt odniesienia? 

Dziękuję za pomoc

Witam

Brak załącznika. :-(

"Collinear -> x". X oznacza, że odniesienie jest uszkodzone (Nie do naprawienia, jeśli nie powiem nic głupiego)
Fakt, że odniesienie nie nastąpiło później, prawdopodobnie wynika ze sposobu, w jaki plik został skopiowany i wklejony

Oto załącznik

colineaire6_x.jpg

Witaj Pierre S,

Dziękuję za odpowiedź.

Jak więc mogę się upewnić, że odniesienia pozostaną zachowane wewnątrz zestawu, a nie na zewnątrz? Z "Breaking external references"? Następnie "Spakuj się i idź? lub "Uniezależnić się"? A może po prostu "Zapisz jako kopię"?

Miałem problemy, gdy próbowałem zrobić kilka wersji tego samego zestawu. Pomimo procedury "Pack-and-Go" pierwsze modele zostały zmodyfikowane ze względu na modyfikacje części w najnowszych wersjach.

Zwykle, aby poradzić sobie z tego rodzaju odniesieniami, najlepszym narzędziem jest pack'n go.

W twoim przypadku, zaczynając od zespołu, który działa (którego nie mogę polecić na tyle, aby kopia była dobrze chroniona w kącie), musisz spakować się i iść, zmieniając nazwy części, które mają linki i zespół dla każdego subwoofera w twoim projekcie.

Bądź ostrożny, ponieważ oprogramowanie w ogóle nie obsługuje ścieżek plików, niezwykle ważne jest, aby części i asm miały unikalne nazwy.

2 polubienia