Relacje i rozmiary czcionek

Witam

Ostatnim razem, gdy używałem Solidworks, relacje były wyświetlane obok linii, łuków itp., teraz są wyświetlane prostopadle do punktu środkowego lub na przecięciu, na przykład irytująca rzecz.

Podobnie czcionka jest wyświetlana w rozmiarze 6,35 mm zamiast 3,50 mm, musisz zmodyfikować ustawienia każdego dokumentu, a nie ogólnie.

W biurze, w którym jestem, nie ma nikogo, kto zadał sobie trud, aby powiedzieć mi, jak wrócić do poprzedniej wersji, ponieważ wygląda na to, że przeszli z wersji SP1 2016 na SP3.

Jeśli masz pomysł, z góry dziękuję.

Franck

relations.jpg
1 polubienie

Bjr,

Aby rozwiązać problem z relacjami szkicu, musisz przejść do narzędzia==>opcje==>szkic, a następnie relacje/przyciąganie... I inaczej dla narzędzi wymiary==>opcje==>właściwości dokumentu==>wymiarowanie... 5:59 rano

2 polubienia

Witam

To dziwne. starał się postępować zgodnie z radą AC Cobra 427. i powiedz nam, czy to działa.

(Jeśli tak, nie zapomnij podziękować AC Cobra427 ☺ )

1 polubienie

Witam

Jeśli nie korzystasz jeszcze z dodatku SP3, musisz zaktualizować go tak szybko, jak to możliwe.

Następnie, jeśli Twoi współpracownicy nie mają problemu, możesz użyć narzędzia, aby skopiować ustawienia, aby wznowić je na swoim komputerze.

W przeciwnym razie możesz spróbować zresetować ustawienia za pomocą mojego samouczka (możesz je później przywrócić):

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

Jeśli to nie zadziała, możesz spróbować naprawić instalację.

1 polubienie

Bonjoour,

Dziękuję za odpowiedzi.

Na razie wszystko wróciło do normy, nie wiemy jak, ale wróciło.

Jeśli chodzi o cytaty, zauważyłem, że były one na poziomie dokumentu, i to dla każdego dokumentu.
Osobiście uważam, że jest to trochę kłopotliwe, że nie ma ogólnego ustawienia dla wszystkich dokumentów, za każdym razem, gdy trzeba ponownie wpisać manipulację.

I tym razem zauważyłem, że najlepsza odpowiedź nie była moja (dzięki ac cobra 427)