Ostatnim razem, gdy używałem Solidworks, relacje były wyświetlane obok linii, łuków itp., teraz są wyświetlane prostopadle do punktu środkowego lub na przecięciu, na przykład irytująca rzecz.
Podobnie czcionka jest wyświetlana w rozmiarze 6,35 mm zamiast 3,50 mm, musisz zmodyfikować ustawienia każdego dokumentu, a nie ogólnie.
W biurze, w którym jestem, nie ma nikogo, kto zadał sobie trud, aby powiedzieć mi, jak wrócić do poprzedniej wersji, ponieważ wygląda na to, że przeszli z wersji SP1 2016 na SP3.
Aby rozwiązać problem z relacjami szkicu, musisz przejść do narzędzia==>opcje==>szkic, a następnie relacje/przyciąganie... I inaczej dla narzędzi wymiary==>opcje==>właściwości dokumentu==>wymiarowanie... 5:59 rano
Na razie wszystko wróciło do normy, nie wiemy jak, ale wróciło.
Jeśli chodzi o cytaty, zauważyłem, że były one na poziomie dokumentu, i to dla każdego dokumentu. Osobiście uważam, że jest to trochę kłopotliwe, że nie ma ogólnego ustawienia dla wszystkich dokumentów, za każdym razem, gdy trzeba ponownie wpisać manipulację.
I tym razem zauważyłem, że najlepsza odpowiedź nie była moja (dzięki ac cobra 427)