Solidworks Ponowne założenie po Creo

Witajcie młodzi i starzy!

Po długim okresie bez korzystania z Solidworks (6 lat Creo.... I tak, zostawia ślady!) Czy masz jakieś wskazówki/porady, jak szybko wrócić do Solidworks?

Wiem, że jest to bardzo intuicyjne oprogramowanie i że mogłem z nim zrobić mniej więcej to, co chciałem. Ale przyznam, że gdybym mogła uniknąć zbytniego potykania się w pierwszych dniach, byłoby bardzo fajnie:)

Cześć @coin37coin,

Witamy nas ponownie, bez wątpienia bardzo szybko wrócisz do gry.

Od tego czasu Solidworks niewiele się zmienił i szczerze mówiąc, nic oszałamiającego.

Najprostszym sposobem dla Ciebie jest moim zdaniem zreformowanie się poprzez szybkie ponowne odkrycie funkcji.

Żaden samouczek nie będzie tak naprawdę dostosowany do Twojego przyszłego stanowiska. A skoro masz już podstawy.

A jeśli chcesz poszukać nowych wiadomości 2022-21-20... aby dowiedzieć się, czego od tamtej pory Ci brakowało.

Dla mnie niewiele ;-)

4 polubienia

Zrobię samouczki zintegrowane z oprogramowaniem, które pozwala łatwo znaleźć podstawy (zwłaszcza ikony, które zmieniły kolor/rysunek/miejsce).
Będąc przyzwyczajonym do CAD i znając już oprogramowanie, robi się to w pół dnia.

Przeglądanie plików Whatsnew z pominiętymi wersjami pozwala dowiedzieć się, co nowego w konkretnych funkcjach, które Cię interesują (zwłaszcza jeśli potrzebujesz trochę wyspecjalizowanej funkcji).

7 polubień