Eskalacja błędu Solidworks

Witam

To proste pytanie, jak możemy zrobić, bez awarii solidworks, zgłaszać błędy, które obserwujemy? Jestem w 2019 SP2 i zauważam małe rzeczy, gdy go używam, które nie są związane z kartą lub sterownikami graficznymi ... Czy jest jakiś adres lub link? Pytam o to tylko po to, żebym dostał się do SP5, nie jestem tam przedmuchując za dużo.... Mam niezły ubaw

Miłego dnia wszystkim.

Cdt.

Witam @Fabcamp

Czy mógłbyś podzielić się z nami swoją listą tych drobiazgów?

Witam

A więc szczególnie te najbardziej powtarzające się, na rysunku:

- na kilku arkuszach, widokach, które znikają, po najechaniu na nie myszką podświetla linie, widać, że jest widok, ale pozostaje niewidoczny i nie jest też widoczny po utworzeniu pliku PDF... Najgorsze jest to, że nawet jeśli jest to zwykła kopia arkusza, identyczna, przełączając się z jednej na drugą, jedna jest nikel, druga jest zniekształcona...

W takim przypadku czasami muszę zamknąć SW, ccleaner i Rx ... , aby rozwiązać problem.

- Bąbelki adnotacji, które znikają po utworzeniu pliku PDF, w pliku PDF, ale nie na rysunku oprogramowania.

- Taki, który w każdym razie moim zdaniem na pewno nie jest związany ze sterownikami graficznymi i bardzo irytujący, kiedy tworzysz nomenklaturę, najpierw linkujesz ją do widoku, a następnie, aby inne widoki odwoływały się do tej pierwszej utworzonej nomenklatury, przechodzisz do właściwości widoku, I linkujesz to do "nomenklatury 1" na przykład od 2019 roku ta lista jest pusta, muszę tworzyć swoje bąbelki z tekstem na tych innych widokach, bo nie mogę pobrać tej nomenklatury.

W 3D:

- Nie można wybrać ścian lub krawędzi nawet przy użyciu filtrów (jest to losowe).

- Kiedy używam "wybierz inny", aby wyszukać tylną twarz itp., otwiera się okno jak w SW ze wszystkimi możliwymi twarzami w linii wzroku myszy, ale nawet jeśli najeżdżę myszką na zaznaczenie, nie wiem, do której twarzy odpowiada, ponieważ nie podświetla się w 3D.

Istnieją również pliki tymczasowe, które zamykają się źle, a kiedy chcę usunąć ostatnio otwarty, jestem zmuszony zamknąć SW...

A wczoraj miałem 2 razy miałem podłączony ekran przed... ale tutaj myślę, że to grafika... ale dlaczego to tylko Mnt? ...

Myślę, że to wszystko z pamięci...

Cdt.

erreur_nvidia.jpg
2 polubienia

W przypadku tego ostatniego należy zmienić sterownik, generalnie SW oferuje co najmniej 2 możliwe wersje sterownika ta sama kombinacja karty/wersji oprogramowania.

4 polubienia

Tak, wszystko, co mówisz, pokazuje problem 

Karta graficzna

Tak więc, jak mówi Steffeno 

Przetestuj inny sterownik rozpoznany przez oprogramowanie

@+

2 polubienia

Na tym polega problem... Musiało minąć około 4 miesięcy, odkąd jesteśmy pod 2019 rokiem, pod SW 2017, na początku moja karta graficzna Quadro 1000 M (tak, nie jestem najlepiej wyposażonym ;) ) została uznana przez SW w 2017 roku, a następnie pod koniec, ponieważ SP5 może, już go nie certyfikowali, gdy wejdziemy na ich stronę ... Więc nie mówię o 2019 roku.... W przeciwnym razie uważa Pan/Pani, że jest to również problem graficzny dotyczący łączenia zestawień materiałowych i zamykania plików tymczasowych ? Mam wątpliwości co do samego QD... ;)

1 polubienie

Jest jeszcze gorzej niż ;) ... Właśnie wróciłem, aby zobaczyć, czasami coś mi umknęło, jeśli wejdę do mojej konfiguracji, mojej stacji roboczej HP Z1 pierwszej generacji, strona SW nie tylko nie oferuje mi mojej karty graficznej, ale dodatkowo pozostawia mi tylko wybór SW17 ... a nie 2019 r. o.O Dziękuję Dassaut ^^

1 polubienie

Wypróbuj ten sterownik,  który nie był testowany z mojej strony 

nie jest łatwo znaleźć sterownik do quadro M 1000

Przetestuj, aby zobaczyć kompatybilny W 10 

@+ ;-)

https://www.solvusoft.com/fr/update/pilotes/carte-graphique/nvidia/quadro/1000m/model-numbers/

Tak, właśnie zrobiłem check ditto sw i Nvidia znalazłem cię na mojej poprzedniej odpowiedzi link, który wskazuje m 1000 sterowniki dla w 10 

Sprawdź, czy jest odpowiedni

Ale nadszedł też czas, aby zmienić telefon komórkowy, aby zobaczyć, kto to może być, ponieważ wtedy praca staje się trudna

@+

Na razie jestem jeszcze pod W7 ... :/ Z drugiej strony widziałem na stronie, certyfikują dla M 2000 i M 3000 ... moze M 1000 byloby kompatybilny?

Na stronie Nvidii znajduje się najnowszy sterownik (https://www.nvidia.fr/Download/driverResults.aspx/146016/fr), może warto go wypróbować. Zabawne jest to, że jest to ten sam sterownik dla W7 i W10.
Nie jest certyfikowany, ale certyfikat opiera się głównie na fakcie, że nie można zadzwonić do pomocy technicznej oprogramowania w przypadku problemu z błędem graficznym w tego rodzaju sterowniku.

Problem polegający na tym, że oprogramowanie nie podąża za starszymi produktami, idzie w parze z faktem, że oprogramowanie obsługuje tylko 3 wersje własnego oprogramowania.

1 polubienie

Zamierzam spróbować tego rzeczywiście, od 11/04 ... Z drugiej strony, jeśli chodzi o nazewnictwo związane z widokami, to nie masz tego problemu po swojej stronie w 2019 SP2? ...

MAM NIEZŁY UBAW? ... W rzeczywistości muszę mieć chińską kopię systemu Windows 7 Pro ^^

nvidia.jpg

Czy tylko ja mam ten problem z zestawieniami materiałów związanymi z widokami rysunkowymi?

A wracając do sterowników, które sugerujesz, @stefbeno, "425.31-quadro-desktop-notebook-win8-win7-64bit-international-whql", nie przechodzi tak, jak pokazano na załączonym powyżej obrazku... Natknąłem się na sterownik, który przechodzi i jest to najnowszy, który udało mi się zainstalować: "377.55-quadro-grid-desktop-notebook-win8-win7-64bit-international-whql" ... Powiedziałem sobie, że to "SIATKA" robi różnicę... ale co to jest siatka? ... Potem znalazłem inne to samo, które wydawało mi się nowsze... "411.63-quadro-grid-desktop-notebook-win8-win7-64bit-international-whql" z siatką też... Ale ten sam błąd instalacji... TO MNIE PRZERASTA... Mam niezły ubaw

Witam

Planowane postarzanie produktów lub deficyt technologiczny sprowadzają się do tego samego.

To nie jest dla ciebie śmieszne.

Widzisz, jak to będzie z samochodem autonomicznym. Zostaniesz zatrzymany nagle o 4 rano na otwartej przestrzeni w dzień burzy śnieżnej i bez zasięgu sieci z komunikatem na ekranie

Musisz załadować poprawkę sterownika, aby móc ponownie uruchomić.

Przerwij, zignoruj, spróbuj ponownie. Nie masz uprawnień administratora, aby załadować łatkę.  A potem staniesz na baczność przed General Motors, który nie przeszedł na emeryturę, w przeciwieństwie do drugiego generała, którego musisz zapamiętać.

Ale w ciągu 20 lat nastąpił postęp, ponieważ zepsuty stary generał w końcu przeszedł na emeryturę.

Pamiętasz Generała Niepowodzenia i jego uroczą wiadomość wsparcia "Naciśnij dowolny, aby anulować".

Odwagi, przyszłość jest dla połączonych przedmiotów :-)

Pozdrowienia

PS: W przypadku GRID jest to związane z wirtualnymi slotami, które  oferują lepszą wydajność dzięki możliwościom akceleracji wirtualnych procesorów graficznych. Oczywiście może również używać twojego procesora lub innego procesora graficznego, jeśli jest niedostatecznie wykorzystywany.

https://www.nvidia.com/content/dam/en-zz/Solutions/design-visualization/documents/186850_NVIDIA_GRID_vPC_SolutionOverview_NV_US_WEB.pdf

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi, właśnie zauważyłem też, że są Quadro M1000M i 1000M, różne w związku z tym, a ostatnim sterownikiem do mojej karty (Quadro 1000 M) jest 377.55 na szczęście kompatybilny z w10 ponownie... ale nie certyfikowany na Sw2019 ... Cdt.