Zamień ikonę pliku oprogramowania na miniaturę

Od jakiegoś czasu zniknęła miniaturka, która pojawiała się w ikonach plików SW i została zastąpiona logo SW (czerwona kość z S W w kolorze białym).

Opcja miniatury w opcji jest zaznaczona..... I uważam, że otwieranie każdego pliku, aby znaleźć właściwy, jest dość denerwujące...

Dziękuję za pomoc.

Uruchom ponownie komputer.

Czy zainstalowałeś nową wersję oprogramowania?

1 polubienie
Witam, forum, które mówi o tym z kilkoma rozwiązaniami (w tym .bat plik do uruchomienia):

https://forum.solidworks.com/thread/59283

@.pl zgodnie z twoim linkiem nietoperz nie działa i orientuj się bardziej na problem z eDrawing, który zmodyfikuje wyświetlanie ikon w eksploratorze

Edycja: Po odczytaniu pliku BAT (prawy przycisk EDYTUJ) należy wskazać lokalizację pliku sldwinshellextu.dll poprzez modyfikację ścieżki dostępu za pomocą notatnika.

W systemie Windows wyszukaj lokalizację problematycznego pliku "sldwinshellextu.dll" skopiuj jego link (w domu jest to: C:\Program Files\Common Files\SolidWorks Shared) 

a następnie wykonaj go

setting_solidworks_thumbnails.bat
3 polubienia

Znalazłem plik.... Mam nawet 2  z nich w folderze współdzielonym SolidWorks (C:\Program Files (x86)\Common Files. rozmiary 2 plików są różne (163 KB i 205 KB)

Nie jestem zbyt dobry w komputerach....

Jest jeden w programie x86 c, czyli kompatybilny 32 bit

Dzieje się tak w przypadku, gdy masz wersję pro siódemki. Weź ten, który jest w pliku programe, a nie w pliku programe x86

W systemie Windows 7 rozwiązałem ten PB, odznaczając "zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury".

jeśli to pomoże.

2 polubienia

Dziękuję Mathieu, To jedna z pierwszych rzeczy, których próbowałem bez powodzenia.

Ponieważ nic nie działa, odinstaluję SW 2014, aby go ponownie zainstalować; Nie będzie gorzej