Proste pytanie na początek, ale takie, które nie zostało rozwiązane za pomocą 2 mózgów:P (na razie)
Jak wyświetlić tylko jedną oś w złożeniu?
Wykonując "Pokaż wszystkie typy" i "Pokaż osie", wyświetlane są wszystkie osie, a jeśli chcę tylko jedną, muszę ukryć wszystkie inne jedna po drugiej w drzewie... (długie, gdy masz kilkadziesiąt osi). Pokazuje mi podstawowe osie, a także te, które dodałem. Rozwiązaniem byłoby również posiadanie tylko tych, które dodałem.
Tak, ale 90% tych osi to osie domyślne (których nie dodaję), a te są często używane do budowy pokoju (to pytanie dotyczy również planów), trochę zbędne jest myślenie o każdym końcu tworzenia pokoju, aby je ukryć, podczas gdy prosta funkcja (jak w Solidedge) "tylko wyświetlaj" część/oś/płaszczyznę byłaby znacznie prostsza...
Zasadniczo możesz ukryć i pokazać wszystkie osie, ukryć pojedynczą oś, ale nie pokazać pojedynczej osi... (co właśnie staram się zrobić)
Nie jestem pewien co do mojego ruchu, ale wydaje mi się, że jeśli tworzysz swoją oś z różnymi warstwami , powinieneś być w stanie ją później włączać i wyłączać .
Jest to rozwiązanie dla tworzonych osi (ale szkoda w tym sensie, że nie używamy już funkcji dodawania geometrii referencyjnych), ale nie działa z osiami bazowymi każdej części...
Potrzeba tych osi/płaszczyzn polega zwykle na ustawieniu ograniczeń.
Chyba szukam czegoś, czego w SW nie ma ("pokaż tylko to czy tamto")