Renderowanie w programie Visualize

Witam

Wykonaliśmy model logo (patrz załącznik) i chcielibyśmy wykonać taki sam rodzaj renderingu jak na zdjęciach poniżej.
Z Visualize trochę się męczymy, chcielibyśmy trochę pomocy.

Logo ASA-V2. SLDPRT (5.9 MB)

1 polubienie

Witam
Po kilku badaniach i kilku próbach, jeśli jest to efekt cienia, którego chcesz, potrzebujesz Visualize pro (nie miałem tego, więc niemożliwe było uzyskanie tego efektu cieniowania). Myślę, że będziesz musiał użyć Photoview, jeśli jesteś w takiej samej sytuacji jak ja

1 polubienie

Rzeczywiście, nie mam wersji PRO.
Więc musisz zrobić wszystko z Photoview 360 (stary !!)

1 polubienie

Z Visualize std, w końcu, niewiele możemy zrobić?

Uważam, że jest dość wydajny i bardzo szybki do renderowania wysokiej jakości (zwłaszcza z denoiserem), ale nieuchronnie w wersji Pro jest więcej opcji (zwłaszcza tworzenie filmów)
Z drugiej strony, jeśli mogę coś zauważyć, aby uzyskać takie samo odwzorowanie jak na prezentowanych obrazach, powinieneś wydrążyć wnętrze swojego logo, aby uzyskać efekt zaznaczania w cieniu (nie wiem, czy jest do końca jasne, co mówię...)

2 polubienia

Coś w tym stylu, wydrążenie (czyściej niż ja) wnętrza logo i przerobienie świateł na grę cieni

Swoją drogą, po bliższym przyjrzeniu się, na Twoich przykładach wydaje mi się, że jest tylko jeden cień, na którym musisz się pobawić ostrością

3 polubienia

Witaj LL

Wszystko zależy od sztuki oświetlenia

3 polubienia

Przykład renderingu wykonanego w Visualize Standard.

jest o wiele potężniejszy niż Photoview, ale filozofia jest nieco inna.
W sieci znajdziesz wiele samouczków:
Samouczek wizualizacji

2 polubienia

Oto efekt końcowy.
Dziękuję wszystkim za rady

3 polubienia