Cze wszystkim
Regularnie wykonuję szybkie renderingi, aby zobrazować koncepcję i odpowiedzieć na zaproszenia do składania ofert.
Zrobiłem ilustrację z przezroczystym kawałkiem (reprezentującym wodę). Ta woda ma kontakt z reliefem. Mój problem polega na tym, że podczas renderowania przezroczyste powierzchnie stykające się z inną częścią wcale nie są estetyczne! Tworzy brzydkie ślady!
Zaznaczam, że woda została wykonana z funkcją "odcisku", dzięki czemu moje części doskonale się uzupełniają.
Jak usunąć te ślady i białe linie? (patrz PC)
Dziękuję
rendu.jpg
1 polubienie
Jeśli po prostu stworzyłeś wodę, która przelewa się na powierzchniach separacyjnych
Pozwól, że wyjaśnię, twój płyn musi być większy niż część, która się styka
Te białe ślady są kontaktem 2 powierzchni
@+
3 polubienia
Witam
Co się stanie, jeśli wyznaczysz powierzchnię pod wodą linią podziału, a następnie usuniesz tę powierzchnię? Wszystko, co musisz zrobić, to naprawić wygląd podłogi na wewnętrznej powierzchni objętości odpowiadającej wodzie.
3 polubienia
Potwierdzam, że w przypadku renderingów z wodą tworzymy po prostu powierzchnię, a nie objętość, aby uniknąć tego rodzaju problemów
3 polubienia
Dziękuję za odpowiedzi.
Rzeczywiście, to właśnie ostatecznie zrobiłem. Nie modeluje już objętości wody. ale tylko powierzchnia.
Szkoda...
1 polubienie