Witam wszystkich,
Oto mój mały problem, jestem w trakcie tworzenia biblioteki standardowych komponentów i dla ułatwienia chcę skorzystać z konfiguracji przez Publishera.
w moim przykładzie nakrętka M20 z otworem 17,5 (gwint lub przedstawienie gwintu z tłumikiem)
wszystkie moje wymiary (wysokość nakrętki, szerokość itp.) są powiązane z Ø wiercenia, które jest nadrzędne.
Wszystko działa, ale dla jasności moje menu rozwijane wyboru nakrętki pokazuje mi średnicę wiercenia (17,5) i chciałbym, aby było to 2 napisane M20 zamiast tego bez utraty 17,5

Witam
Pytanie: Po co używać Publishera do orzechów, masz maksymalnie 10 referencji. Osobiście mam bibliotekę z moimi 10 nakrętkami, jest to prostsze i szybsze, ponieważ kiedy kładziesz nakrętkę lub ją duplikujesz , nie masz arkusza do wypełnienia za każdym razem.
Niech Moc będzie z wami.
1 polubienie
Witam
Czy to jest to, czego chcesz?
FYI jestem pod SW2015 wkrótce SW 2016 :)
Niech Moc będzie z wami.
obi_wan-nakrętka.sldprt
OBI WAN, powinieneś przejść do 2017 roku, w 2017 roku pojawiło się kilka fajnych nowych funkcji w blachach, a już bcp w 2016 roku.
Cześć @ac Cobra 427,
Nie, czekam na zmianę przynajmniej SP3.
Niech Moc będzie z wami.
Złe doświadczenia z SP1 i 2???
Nie możemy prawidłowo odczytać obrazów, aby naprawdę zrozumieć
W przeciwnym razie, jeśli dobrze zrozumiałem, chodzi o to, aby móc grać na M5, M6, ... w Menedżerze wydawców w nagłówku
Dla mnie pierwszym rozwiązaniem jest utworzenie właściwości specyficznej dla konfiguracji.
Przykład "Opis", a następnie zintegruj go z rodziną części.
Następnie możesz umieścić opis w nagłówku programu Publisher

Tam wypełniłem właściwość dla 3 elementów rodziny części, Elementu A, Elementu B i Elementu C
Udało mi się pobrać tę właściwość z list wydawców