Czy podczas tworzenia reprezentacji gwintu można automatycznie zmienić nazwę tej funkcji na typ gwintu bez makra?
Obecnie funkcja nazywa się reprezentacja wątku 1, chciałbym coś bardziej wyraźnego, na przykład Thread M20x1.5. (jeśli chodzi o funkcję wiercenia lub gwintowania, w której zmiana nazwy jest automatyczna).
Dziękuję.
1 polubienie
Nazwy wszystkich funkcji można zmienić ręcznie.
Między innymi F2.
3 polubienia
Witam
Możesz też wybrać funkcję, klikając ją, a następnie po raz drugi, ale bez dwukrotnego kliknięcia, a następnie możesz zmienić jej nazwę.
1 polubienie
Ręczna zmiana nazwy nie martw się, wiem, dziękuję, ale nie znasz rozwiązania ani opcji automatycznej zmiany nazwy?
1 polubienie
W opcjach znajduje się pole do odznaczenia dla automatycznego nazywania, jeśli je odznaczysz, będziesz mógł nazwać w momencie tworzenia funkcji.
2 polubienia
Dziękuję AC cobra opcja, którą już widziałem, ale pozostaje ona wprowadzana ręcznie, w przeciwieństwie do funkcji wiercenia, która jest automatycznie nazywana i zmieniana w zależności od rozmiaru przekłucia, i to bez żadnego wkładu ze strony jakiejkolwiek osoby.
1 polubienie
Myślę, że byłaby to dobra prośba o poprawę w Solidworks...
2 polubienia
Po zapytaniu do wsparcia: nieistniejąca funkcja, dla usługi umieszczę AC Cobra jako najlepszą odpowiedź, najbliższą mojej prośbie.
1 polubienie