Automatyczna zmiana nazwy pamięci masowej w Windchill PDMLink

Cze wszystkim

Oto tło: Chcę przechowywać w PDMLink zestaw otrzymany od zewnętrznego dostawcy w formacie STEP. Po otwarciu i przekonwertowaniu pliku w Creo Elements/Pro muszę zmienić nazwy wszystkich części składających się na zespół, aby nadać im unikalny identyfikator, który respektuje określoną nomenklaturę. Zestawienie komponentów składa się z ciągu znaków wspólnego dla wszystkich części zespołu i identyfikatora, który ma być zwiększany:

np. chaine_de_caractère_1.asm / chaine_de_caractère_2.asm / chaine_de_caractère_3.prt / chaine_de_caractère_4.prt ...

Dzięki funkcji "Zmień nazwę z obszaru roboczego" nie martw się o ciąg, ale identyfikator należy wprowadzić ręcznie... A kiedy mówisz o kilkuset sztukach, to długo !!  Rozwiązania do automatycznego generowania tego identyfikatora?

Mały dołączony widok, który Ci pomoże

Dziękuję za pomoc!

Rzymski

lynkoa.jpg

Witam

Czy chcesz w ogóle zmienić nazwy i innych standardowych elementów?

Bardzo dobrze rozumiem Twój problem bo mam taki sam ale na mniejszym ASM więc nie zagłębiałem się zbytnio w temat.

Ale zobaczę, czy mam coś po swojej stronie.

Thomas

Chcę wszystko przebranżowić: montaż pochodzi od zewnętrznego dostawcy, nie staram się dociekać, czy standardowe elementy, których używają, są wspólne z naszymi.

No przepraszam, ale nie udało mi się znaleźć nic na ten temat.

Myślałem, że możemy przekonwertować stronę Pdmlink na Excela, aby działała w arkuszu kalkulacyjnym, ale w rzeczywistości nie....

Będziemy musieli uzbroić się w cierpliwość i wznawiać grę linijka po linijce :)

Thomas

Dziękuję Thomas,

Nie masz innych pomysłów, użytkownicy?

Rzymski