Chciałbym wiedzieć, czy istnieje rozwiązanie, które pozwala zmienić nazwy plików w oprogramowaniu przy jednoczesnym zachowaniu relacji między różnymi plikami (CAD->Rysunek...).
Czasami zmieniam nazwy plików, ale zawsze skomplikowane jest przekierowanie połączonych plików do plików o zmienionych nazwach.
Jeśli kiedykolwiek będziesz miał proste i skuteczne rozwiązanie, jestem za tym!
Pozwala na zapisanie w ramach zestawu 3D + plan poprzez zachowanie powiązań między 2 i aktualizację właściwości, a tym samym tabelki rysunkowej z kodem i etykietą.
Być może trzeba będzie wprowadzić jakieś drobne zmiany, ale skomentowałem wszystkie linijki kodu, aby uprościć pracę!
Jeśli jest wspólne pytanie, proszę otworzyć inne pytanie.
Jeśli o mnie chodzi, mam tylko solidworks (bez PDM), a także często używam Solidworks Explorer do zmiany nazw lub przenoszenia plików. Połączone pliki są przeszukiwane przez ten eksplorator i automatycznie aktualizowane są łącza.
SOLIDWORKS Explorer został zastąpiony przez SOLIDWORKS File Utilities, który umożliwia zmianę nazwy, zastępowanie, kopiowanie i przenoszenie plików SOLIDWORKS przy zachowaniu odniesień do plików.