Witam, mały problem w Solidworks Mam zespół z kilkuset częściami i w tym zespole każda nazwa pliku zawiera nazwę projektu, ale ta jest błędna. Czy istnieje rozwiązanie, aby zmienić go automatycznie we wszystkich plikach, bez błędu w linkach i odniesieniach itp.
Jeśli chcesz skopiować tylko części związane z Twoim projektem bez konieczności ręcznego odznaczania pozostałych, odznacz wszystko (najpierw sprawdź na górze pierwszej kolumny) i wróć ponownie do "Wybierz/Zamień" i zrób to, co ja:
_dans menu rozwijanego wybierz "Zapisz jako nazwę", jest to domyślnie wybrane normalnie.
Najlepszym wyborem jest narzędzie Axemble: PROJECT MANAGER.
Za pomocą tego narzędzia możesz wykluczyć zmianę nazwy jednego lub więcej katalogów (np. biblioteki), możesz zmienić nazwę całego pliku lub jego części.
@pascal i @benoit, OK ProjectManager jest rzeczywiście płatny, ale jeśli obsługa jest powtarzalna i jeśli za każdym razem musisz poświęcić X minut (lub godzin) na konwersję plików, zmianę nazw projektów, duplikowanie projektów, zmieniając tylko kilka nazw plików itp., itp., Musisz zważyć czas spędzony ręcznie i czas zaoszczędzony dzięki użyciu potężnych narzędzi.
Nie kwestionuję zainteresowania tymi narzędziami, ponieważ od lat mogę z nich korzystać z pełną satysfakcją, ale do żądanej operacji Kompozycja na wynos jest doskonałym narzędziem, z pewnością mniej intuicyjnym, ale bardzo kompletnym.
Po raz kolejny @jmsavoyat, żałuję, że nie mam już dostępu do pakietu MyCADtools, ale kiedy trafiasz do firmy, której sprzedawcą nie jest Axemble, mówienie, że powinieneś szukać rozwiązań MyCADtools, wydaje się niestosowne dla tych, którzy nigdy nie testowali go w dłuższej perspektywie!!
I czy pozwala na dołączanie tylko plików z jednego lub więcej określonych katalogów? I czy zachowuje link do plików w innych katalogach? (na przykład biblioteka).
Zasadniczo należy zachować linki do biblioteki i automatycznie skopiować pliki projektu + zmienić nazwę części nazwy (nazwa projektu w nazwie pliku).
Używam go prawie codziennie i jestem z niego zadowolony.
Ubolewam tylko nad tym, że jest on przedstawiany jako ostateczne rozwiązanie, nie precyzując, że jest płatny, podczas gdy narzędzie zintegrowane z oprogramowaniem pozwala na przeprowadzenie manipulacji.
Osobiście mam zwyczaj najpierw patrzeć na narzędzia zintegrowane z oprogramowaniem, zanim przejdę do zewnętrznych narzędzi.
Batch nie precyzuje, czy ten problem się powtarza, czy jest to "jednorazowy strzał".
W przypadku przejściowego problemu, który prawdopodobnie się nie powtórzy, kalkulacja inwestycji jest nieco inna.
W związku z tym brakuje pewnych szczegółów na temat częstotliwości występowania problemu i niektórych informacji na temat proponowanego narzędzia.
Teraz myślę, że to od Ciebie zależy, czy konieczne jest przejście na Project Managera, czy też Composition to Go spełnia Twoje potrzeby. Pojawiło się wiele argumentów za i przeciw.
W każdym razie wiesz, jak znaleźć dla nas tematy sporów: kompozycję, która zabierze wczoraj, w zeszłym tygodniu, głębiny kranów. Nie zamierzamy nadążać za tym tempem... ;-) Ale jeśli masz inne, nie wahaj się, stawia animację...