Witam, Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich,
Czy można zmienić nazwę zmiennej PDM i sprawić, by podążała za mapami i tak dalej, czy jest to problem?
Ponadto nie mogę utworzyć folderu i podfolderu do zarządzania zmiennymi, jak sobie radzisz?
Dziękuję
Witam
Całkiem możliwa jest zmiana nazwy zmiennej, wszystko będzie podążać po części PDM, więc w mapach itp. z drugiej strony na twoich plikach SW, biurze itp ... Stara zmienna pozostanie, a nowa nie będzie już istnieć.
Aby skopiować stare zmienne do nowych, przeszedłbym przez przepływ pracy za pomocą akcji:
Stan początkowy => zmiana stanu "Stan przejścia"
Wstrzyknięcie nowej zmiennej o wartości "Stara zmienna". (co spowoduje skopiowanie zmiennych)
Automatyczne przejście do stanu "Początkowego"
Pętla jest zakończona, zmienna jest kopiowana do plików.
Musi być prostsza wersja, jeśli masz mycadtools lub coś w tym stylu, ale nigdy nie ćwiczyłem.
Jeśli chodzi o foldery- podfoldery, zarządzam wszystkim o nazwie do sortowania i symulowania folderów, na przykład:
VARA_nom
VARA_numéro
VARA_test
VARB_longueur
VARB_largeur
VARB_Cout
VARC...
itd..
@+
3 polubienia
@Michael. DELACOTE pod każdym względem zgadza się z Tobą,
1 polubienie
Dziękuję
Jeśli chodzi o zmienne i zarządzanie nimi, wyobraziłem sobie to samo i w tym celu zadałem pytanie o zmianę nazw istniejących.
@Michał.DELACOTE
Czy możesz rozwinąć swoją procedurę zmiany nazwy zmiennej, ustawiłem coś, ale nie przynosi to owoców.
Dziękuję