Zmiana kolejności systemu osi w catia

Witam

Nie mogę znaleźć funkcji do zmiany kolejności osi systemu w części catia. A priori nie ma żadnej funkcji. Rozwiązaniem mogła być zmiana zestawu geometrycznego, która pozwala na umieszczenie pozycji, ale znowu nie ma możliwości jej powrotu pod drzewo systemu osi.

Potrzebuję Twojego doświadczenia, dziękuję

Witam

Nie wiem, czy te linki mogą ci pomóc.

http://www.catiaonline.com/B15doc/English/online/cfyug_C2/cfyugaxissystem.htm

https://www.youtube.com/watch?v=pdJlqU-xp2g

Dziękuję za pomoc, ale niestety nie odpowiada na nią. W załączeniu zrzut ekranu, który pokazuje moją prawdziwą potrzebę.

Celowo ograniczyłem listę punktów orientacyjnych, ale mam około dwudziestu znaczników, które zostały stworzone losowo. Każdy układ współrzędnych reprezentuje położenie części, która służy jako podpora jako szkielet.

Aby wszystko uporządkować, przestawiłem części, takie jak numeracja mojej nomenklatury. To samo dotyczy 

Każde ograniczenie. Niestety nic nie znaleziono dla systemów osi

capture_axis_syteme.jpg

Kolejne przechwycenie

contrainte.jpg

ostatni

catproduct.jpg

Przepraszam, że jest to poza moją wiedzą, mam nadzieję, że szybko go znajdziesz!!

Witam

Nie można zmienić ich kolejności na karcie Oś systemu

Możesz przejść przez zestaw geometryczny

W tym zestawie poruszasz się po swoich łożyskach

Po znalezieniu się w tym zestawie można je ponownie uporządkować (kliknij prawym przyciskiem myszy, zmień zestaw geograficzny).

Inne rozwiązanie, ale uważam, że jest trochę ciężkie.

"Muzyczne krzesło".

Wykonujesz kopię ("wklejasz" prawym przyciskiem myszy na zakładkę osi systemu), jeden po drugim i po kolei!! każdego z twoich punktów orientacyjnych.

W ten sposób powstają nowe punkty orientacyjne jeden po drugim.

Radzę zmieniać ich nazwy w miarę postępów.

Następnie, aby ponownie rozpowszechnić linki nadrzędne/podrzędne, kliknij prawym przyciskiem myszy "zamień" i wskaż nowy (jeśli jesteś pewien, możesz zaznaczyć opcję w oknie "zamień i usuń" (usuwa to stary znacznik w  procesie)).

W zależności od liczby linków utworzonych na każdym znaczniku, ponowne połączenie wszystkiego zajmie trochę czasu.

Po zakończeniu masz uporządkowane punkty odniesienia (nie do zrobienia codziennie).

Uzupełnienie do "muzycznych krzeseł".

Domyślam się, że twój szkielet służy jako referencja pozycji dla komponentu zespołu.

(Traktuje znak na markerze).

Jeśli tak jest i opublikowałeś swoje benchmarki, to jest to nienaganne.

W przeciwnym razie opublikuj je przed dokonaniem wymiany.