Nie mogę znaleźć funkcji do zmiany kolejności osi systemu w części catia. A priori nie ma żadnej funkcji. Rozwiązaniem mogła być zmiana zestawu geometrycznego, która pozwala na umieszczenie pozycji, ale znowu nie ma możliwości jej powrotu pod drzewo systemu osi.
Dziękuję za pomoc, ale niestety nie odpowiada na nią. W załączeniu zrzut ekranu, który pokazuje moją prawdziwą potrzebę.
Celowo ograniczyłem listę punktów orientacyjnych, ale mam około dwudziestu znaczników, które zostały stworzone losowo. Każdy układ współrzędnych reprezentuje położenie części, która służy jako podpora jako szkielet.
Aby wszystko uporządkować, przestawiłem części, takie jak numeracja mojej nomenklatury. To samo dotyczy
Każde ograniczenie. Niestety nic nie znaleziono dla systemów osi
Inne rozwiązanie, ale uważam, że jest trochę ciężkie.
"Muzyczne krzesło".
Wykonujesz kopię ("wklejasz" prawym przyciskiem myszy na zakładkę osi systemu), jeden po drugim i po kolei!! każdego z twoich punktów orientacyjnych.
W ten sposób powstają nowe punkty orientacyjne jeden po drugim.
Radzę zmieniać ich nazwy w miarę postępów.
Następnie, aby ponownie rozpowszechnić linki nadrzędne/podrzędne, kliknij prawym przyciskiem myszy "zamień" i wskaż nowy (jeśli jesteś pewien, możesz zaznaczyć opcję w oknie "zamień i usuń" (usuwa to stary znacznik w procesie)).
W zależności od liczby linków utworzonych na każdym znaczniku, ponowne połączenie wszystkiego zajmie trochę czasu.
Po zakończeniu masz uporządkowane punkty odniesienia (nie do zrobienia codziennie).