Ikona Napraw, Przypisania i Solidworks w systemie Windows

Mam z tym problem na komputerze, ikona jest zbyt brzydka, muszę to poprawić.

Próbowałem "Opcje systemu / Eksplorator / ponownie przypisany"

Ale w moim przypadku nie zadziałało to zbyt dobrze.

Miałem ponownie skojarzony przez system Windows (otwarty za pomocą, domyślny wybór programu) Sldworks.exe

następnie poprawiłem to, biorąc "SwShell launcher"

Pliki otwierają się dobrze, ale menu prawego przycisku myszy na pliku nie jest właściwe, jak się wydaje.

Mam wskazówkę w regedit.

Może (Windows 7), jeśli ma czystą instalację, na przykład z dobrymi żółtymi ikonami PRT

(Nie mówię o prawdziwych miniaturach, które powodują opóźnienia w systemie Windows)

Przejdź do Regedit.exe, a następnie:

HKEY_CLASSES_ROOT\

Następnie na każdym z kolejnych 3 folderów kliknij prawym przyciskiem myszy, eksportuj (zapisz w tymczasowym miejscu)

Pliki, których dotyczy wniosek:

Plik .sldprt

Plik .sldasm

Plik .slddrw

następnie po utworzeniu tych 3 plików reg zamknij Regedit.

przejdź do tych 3 plików, kliknij prawym przyciskiem myszy "edytuj", otworzy się w Notatniku.

Następnie wykonaj proste kopiuj-wklej na forum.

(lub załącz 3 pliki reg)

Przepraszam Olivier42, mam prawdziwe miniatury obrazów, które powodują opóźnienie systemu Windows!

Pozdrowienia

1 polubienie

Osobiście zacząłbym od próby naprawy instalacji SW.

Nie mam plików do naprawy (brak DVD, brak klucza USB) i usunąłem pliki DL, aby zaoszczędzić twarde miejsce (12 GB odzyskiwania).

Ale moim celem nie jest ponowna instalacja, chciałbym tego uniknąć. I nie trać moich ustawień "Opcje systemu oprogramowania" ani innych...

Mimo to udało mi się, porównując rejestr z innym komputerem, który był dobry.

oczywiście musisz uważać na to, co robisz w rejestrze (nazwa ścieżki, identyfikacja aplikacji, kod Windows itp.)

ale udało mi się.

FYI poszedłem majsterkować w tych miejscach, może tylko jeden był potrzebny, ale nie poszedłem metodą prób i błędów, ale jak "uporządkowany goret" , powiedzmy.

Aby posprzątać, nie zapomnij ręcznie usunąć niektórych kluczy lub folderów w rejestrze, ponieważ tak, importowanie/eksportowanie plików *.reg nie powoduje żadnych usunięć, wystarczy dodać lub zmodyfikować i oczywiście wykonać kopie zapasowe w przypadku problemów, aby wrócić.

HKEY_CLASSES_ROOT\.sldprt

HKEY_CLASSES_ROOT\.sldasm

HKEY_CLASSES_ROOT\.slddrw

HKEY_CLASSES_ROOT\.sldprt

HKEY_CLASSES_ROOT\SldPart.Document (Dokument)

HKEY_CLASSES_ROOT\SldAssem.Document (Dokument)

HKEY_CLASSES_ROOT\SldDraw.Document

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\. SLDPRT (Biblioteka SLDPRT)

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\. SLDASM powiedział:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\. SLDDRW powiedział:

Wynik zobacz przechwytywanie, na razie zrobiłem tylko PRT ! Działa bez naprawy lub ponownej instalacji!

capture2.png
1 polubienie

FYI, ten problem wystąpił przy aktualizacji SP (z SW, Edrawing, Explorera itp.)

Edrawing "zabrał" kilka plików dla siebie (och, ten brzydki program...)

A jeśli chcesz ponownie przypisać przez system Windows, kliknij prawym przyciskiem myszy, wybierz program, Shell launcher SW, ze znacznikiem wyboru "domyślne",

narobił bałaganu... (wygwizdać brzydkie czerwone ikony...)

EDIT: Szkoda, że funkcja w "Opcjach systemu / Eksploratorze / Redo Associating Files" oprogramowania SW wydaje się nie działać, ani nie naprawiła tego...

1 polubienie

Piękne żółte ikony...

capture2.png