Lokalizowanie otwartych plików na ekranie

Witam 

Jak uzyskać numer części, numer zespołu lub plan u dołu ekranu ?

zamiast małych ikon 

Ponownie zainstalowałem  SLDW na nowym dysku twardym i ponownie skonfigurowałem wszystko oprócz tego problemu 

I jeszcze raz dziękuję tym, którzy pomogli mi w moich ostatnich pytaniach 

Z góry dziękuję

Larghetto 

ecran_sldw.png

Dobry evening@Larghetto

Stosuję dwie techniki 

- Najprostszym sposobem jest najechanie myszką na pokój z ikonami, pojawi się nazwa pokoju oraz miniatura miniatury.

- Drugi pozwala, gdy kilka elementów jest otwartych, ale nie jest ikonizowanych, aby zobaczyć nazwy tych elementów, a także ich pomniejszony obraz.
Wystarczy najechać myszką na ikonę Solidworks na pasku zadań systemu Windows. Jednak w ten drugi sposób, jeśli część jest ikoniona, zobaczysz jej nazwę, ale nie miniaturę obrazu.

Trzecim sposobem jest kliknięcie w górny  bando w "Windows". W dolnej części wszystkie otwarte pliki pojawiają się z miniaturą, która pojawia się po najechaniu myszą na ten lub inny otwarty plik.

Pozdrowienia

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Możesz także nacisnąć "CTRL + TAB" na klawiaturze i puścić "TAB", przytrzymując "CTRL", pokazuje listę otwartych plików z miniaturą.
Następnie wybierasz ten, który chcesz za pomocą myszy lub za pomocą "TAB"

2 polubienia

Witam @Pierre S

Super!!!    Nie znałem jej!!

Podoba mi się ten: ponieważ CTRL TAB  sam w sobie zmusza cię do zamiatania wszystkiego podczas korzystania z tego miejsca, puszczając TAB, możesz zobaczyć wszystko i to jest świetne .
Ponadto pozwala na pracę z klawiaturą drugą ręką, ponieważ za pomocą strzałek w lewo i w prawo przechodzisz do żądanej części, a jeśli puścisz  CTRL, wyświetli się część (więc nie ma potrzeby używania myszy).

DZIĘKUJĘ iiiiiiiii!!   ;-) ;-)      @Pierre   !! Adoptuję go od razu ;-)  

1 polubienie

Dziękuję bardzo, to mi pomoże 

Wreszcie, Sldw mógł opuścić swój stary system, który wykorzystywał część odniesienia do pliku 

prawdopodobnie nie urodziłeś się, Lol 

Pytanie zamknięte!! Dziękuję