Znaczniki stref

Witam

Chciałbym się dowiedzieć, czy podczas tworzenia mapy bazowej możliwe jest automatyczne wstawianie linii dialogowych obszaru, adnotacji wierszy i kolumn, tak aby były one powiązane z parametrami obszaru wskazanymi w zakładce właściwości (zmieniam parametry, a linie pomocnicze podążają za nimi). Możliwość ich ręcznego umieszczania wydaje mi się groteskowa.

Prowadnice obszaru w proponowanej mapie bazowej dołączam pod nazwą A0JIS, którą chciałbym utworzyć automatycznie na niestandardowej mapie bazowej.

Dziękuję i życzę miłego dnia

reperes_de_zone.jpg

Być może nie zrozumiałem problemu, ale jeśli utworzysz szablon planu tła za pomocą tych przewodników, będą one obecne za każdym razem, gdy utworzysz nowy rysunek za pomocą tego szablonu.

1 polubienie

Automatyczne obramowania można zapisywać na mapach bazowych

1 polubienie

W SolidWorks 2016 znajduje się mały samouczek na ten temat, co nowego

Dziękuję za pomoc.

Mając SW 2015 dochodzę do wniosku, że nie ma innego wyjścia, jak tylko ręczne tworzenie przewodników po obszarach, i to dla każdego formatu tła, A4, A3 i A2, jeśli o mnie chodzi. Mam nadzieję, że po utworzeniu tych szablonów tła znajdę je bez trudu w moich szablonach rysunkowych.

Nadal jest bardzo pokręcony...

Dziękuję

1 polubienie

Może być przekręcony, ale skuteczny, gdy wszystkie mapy bazowe są takie, jak chcesz.