Chciałbym wykonać Powtórzenie komponentu sterowanego szkicem 3D, ale na kilku płaszczyznach części typu pryzmatycznego.
Z wyjątkiem tego, że solidworks robi to ze mną, z wyjątkiem tego, że orientuje mnie wszystkie powtarzające się części w tym samym kierunku...
Czy masz rozwiązanie, które automatycznie ustawia moje części we właściwym kierunku? ponieważ mam około dziesięciu zaślepek do założenia z każdej strony i zaoszczędziłbym czas dzięki szkicowi 3D
Czy mógłbyś dać nam zrzut ekranu powierzchni, które powinny otrzymać pryzmatyczne zaślepki. Również taki, w którym widzimy Twój szkic 3D , a także parametry, których używasz do powtarzania komponentów.
Wydaje mi się normalne, co robi SW, ponieważ nie rozumuje w odniesieniu do normalnego (powiedzmy górnej strony). Rzeczywiście, nie jesteś też w przypadku okrągłego powtarzania. Próbowałem z krzywą 3D łączącą się po obu stronach: ale rusk! SW nie chce!
Nie sądzę, aby można było to zrobić po prostu: zwłaszcza, że jeśli nie robisz 200 dziennie, zainteresowanie powtarzaniem jest dyskusyjne. ;-) ;-)
Solidworks powinien pozwolić Ci robić to, co chcesz.
Ale nie powinieneś robić próby przez szkic.
Musisz wykonać powtórzenie w oparciu o funkcję wiercenia/stukania. (biorąc pod uwagę twoją rolę, istnieje szansa, że to jest to, czego użyłeś)
W funkcji wiercenia gwintującego muszą być wykonane otwory na całej części (normalnie powinno to działać: gdy Solidworks zobaczy punkt na powierzchni, wykona normalne wiercenie na powierzchni).