Witam
W zespole zwykle tworzę folder, w którym umieszczam wszystkie moje, ale jeśli na przykład robię powtórzenie, nie mogę przenieść tego powtórzenia w tym folderze, powtórzeń nie można przenieść w menedżerze funkcji, ponieważ zawsze znajdują się na dole drzewa!!
Przepraszam, lubię, gdy jest schludnie!!
1 polubienie
Witam. Spotkałem się już z tym problemem, ale o ile mi wiadomo, nie ma możliwości wstawienia tych operacji (powtórzeń, symetrii, ...) do pliku... Szkoda, tak !
2 polubienia
Rzeczywiście, SW nie miesza ściereczek kuchennych i ręczników (funkcji i komponentów), lubi też sprzątać ;-)).
4 polubienia
Witam
Pracuję w taki sam sposób jak Ty i tworzę również folder powtórzeń części, aby zmniejszyć rozmiar wału i drugi dla niektórych wspólnych funkcji...
w usłudze ASM wszystkie składniki znajdują się powyżej ograniczeń (folderów ograniczonych).
Poniżej ograniczeń znajduje się drzewo typu PRT (i wszystko, co z tym wynika...)
Te dwa pola nie są obliczane w ten sam sposób (patrz podstawowa filozofia SW i sposób obliczania nomenklatur).
Komponent nie jest funkcją.
To tak, jakby zadać pytanie, które zostało zadane nie tak dawno temu, aby połączyć nomenklaturę ASM i PRT-Const.Soudée, jest to całkowicie niemożliwe i w ogóle nie odpowiada filozofii oprogramowania.