Liniowe powtarzanie szkicu

Witam

Małe pytanie, które przychodzi mi do głowy.

Wykonuję dużo linearnych powtórzeń szkiców. W tej funkcji definiujemy interwał, oś ...

Dlaczego więc po usunięciu materiału konieczne jest ponowne zwymiarowanie i zdefiniowanie wiązań, aby w pełni związać szkic.

To trochę podwójna praca... Czy istnieje możliwość zaewidencjonowania ustawień lub opcji solidworks, tak aby był on w pełni ograniczony bez konieczności ponownego wybiegu?

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno...:) Z góry dziękuję

1 polubienie

Witam

czy odstępy między wymiarami w X ( lub y) są zaznaczone?

Jeśli tak jest, to powinien być szkic konstrukcji z ograniczeniami?

Serge

1 polubienie

Witam

Masz rację, ale jeśli zaznaczysz "odstępy między wymiarami" w X lub Y, masz tylko ograniczenie równoległości do umieszczenia

Niech moc będzie z tobą

rep.jpg
1 polubienie

Witam

To jest problem z próbami szkiców i powód, dla którego ich nie używam!

Albo uciekam się do powtarzania na poziomie funkcji. Albo robię własną próbę szkicu, która nie trwa dużo dłużej i może być znacznie bardziej modyfikowana w przypadku próby utworu.

Ponieważ drugim dużym problemem dla mnie jest powtarzanie, które jest całkowicie żmudne, ponieważ nie można edytować powtórzenia po walidacji.

2 polubienia

Witam

Sprawiłem, że polubiłeś mały samouczek w utworach joite, aby całkowicie ograniczyć próbę szkicu.

Mam nadzieję, że jest to dla Ciebie przydatne.

Miłego dnia.

contrainte_repetition_desquisse.pdf
4 polubienia

Cześć @remrem,

W przypadku kilku wersji (nie mogę powiedzieć, która dokładnie) całkiem możliwe jest zmontowanie próby szkicu, zobacz film załączony do SW 2015.

Klasa A+

Mick

editer_rep_esquisse.mp4
7 polubień

Brawo Mick Cordero, to była odpowiedź, której zamierzałem udzielić.

Ta funkcja szkicowania bardzo się rozwinęła i tak naprawdę nie wiem od kiedy, SW2013 czy 2012?

Ponieważ widzimy liczbę powtórzeń na szkicu.

Dobry wieczór

Osobiście korzystam z prób szkicowych, kiedy wiem na pewno, że nie wrócę do swojego utworu, właśnie z powodu tych ograniczeń do dodania...

Podziękowania dla Micka za jego film na temat tej opcji, o której nie wiedziałem

Ma

Witam

Rzeczywiście, nie byłem na bieżąco!

tak rzeczywiście Serge R., to ogranicza ograniczenia, bardzo dziękuję