Powtarzanie serii otworów w zespole

Dzień dobry

Dzisiaj to ja potrzebuję waszego oświecenia.

W zespole chciałem przetestować serię wierceń, więc to nie był problem, ale chciałem móc to powtórzyć później i kontrolować za pomocą równań, z wyjątkiem tego, że w montażu możemy powtórzyć to komponenty, chyba że się mylę. Oczywiście mogę zrobić powtórzenie na poziomie części, ale na razie muszę zrobić to samo dla każdej z części, przez które przechodzi moja seria piercingu.

Podsumowując moje zapotrzebowanie, wykonuję pnie i tak moje wiercenie przechodzi przez duży kąt - > panel górny - > panel dolny - > przykład pod niskim kątem.

średnica 6mm dla kątowników i 5mm dla drewna.

Chciałem ponownie przetestować powtarzalność szkicu, ale bez ograniczeń (w przeciwieństwie do okrągłej powtórki, którą widzieliśmy jakiś czas temu)

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym?

Pozdrowienia

Witam 

Powtarzanie szkiców powinno  działać; Musisz tylko podać wymiar  między dwiema średnicami, aby związać, a następnie  możesz  kontrolować ten wymiar za pomocą równań, jak chcesz 

Czy możesz umieścić nam sitodruk  lub swój montaż,  abyśmy mogli rzucić okiem? 

Okazało się, że wszystko jest w porządku, w rzeczywistości, aby próby szkiców liniowych były całkowicie ograniczone i możliwe do kontrolowania, musisz zaznaczyć 3 pola.

Te w kolorze czerwonym oznaczają ograniczenie, a zielone oznaczają pilotaż.

Podobnie jak poprzednim razem, rozwiązałem się sam, to właśnie drapiąc się trochę głęboko, znajdujemy rozwiązanie :) (podprogowa wiadomość dla młodych ludzi??? meuuuhhh nie)

repetion_lineraire_esquisse.png
2 polubienia

Z drugiej strony szkoda, że nie można zmienić parametrów próby szkicu, za każdym razem trzeba zaczynać od nowa.

Cześć @ FUZ3D

jeśli to skrzynie 

Dlaczego nie zrobisz ich w wielu ciałach?

Tam będziesz miał możliwość wykonania 1 otworu o każdej średnicy na różnych korpusach

i powtórzenia twarzy kontrolowane za pomocą równań w dogodnym dla Ciebie czasie 

Co więcej, jeśli twoje skrzynie są symetryczne, zrób tylko 1/4 lub 1/8 sztuk

Korzyść, jeśli zmienisz kurs, wszystko następuje

@+

1 polubienie

@gt22 obowiązywało tylko dla pustych skrzynek ;) lub szuflady jest takie, jak to robię, ale zmusza to do późniejszego eksportowania woluminów, co nie jest najbardziej praktyczne do późniejszego zagnieżdżania.

Witam, trochę się spóźniłem, ale i tak wysyłam Ci moją odpowiedź.

Wykonałem montaż z deską i pokrywą połączoną zawiasem. Ten ma n otworów wykonanych przez wiercenie. Jego szkic punktów, który jest używany do wiercenia, jest odzyskiwany jako szkic pochodny na płytce i pokrywie do wiercenia otworów pilotażowych. Wykonanie szkicu pochodnego pozwala  zachować niewrażliwość na liczbę otworów w zawiasie. Ona jest tą, która kieruje wszystkim. Przechodząc do jego konstrukcji zmieniasz jego ilość otworów, ich położenie i jest on automatycznie przenoszony na płytkę i pokrywę. Zrobiłem kilka prób, działa ale nie jest powiedziane, że będzie przypadek, w którym SW się zawiesi.

Nawiasem mówiąc, nauczyłem się czegoś z twoją samodzielną odpowiedzią  dziękuję i życzę miłego dnia

assemblage1.zip

Dziękuję, przestudiuję pochodne szkice, może być ładnie, jedyną rzeczą, która mi przeszkadza w twoim przykładzie, jest to, że nie jest ograniczony, a zatem  ruchomy, a zatem ma tam, gdzie nie powinno.

Dodatkowo, jeśli zmienimy qtes powtórzeń, to mam straty referencyjne z 1. przekłucia.

Jeśli chodzi o moje rozwiązanie, jeśli moje powtórzenie wynosi =1, wymusza to 2. (nie wspominając o braku funkcji zaokrąglania w górę lub w dół i parzystych lub nieparzystych... ale to już inna historia)

Przyjrzyjmy się więc szkicom pochodnym, nigdy nie wiadomo.

Mały błąd podczas obracania lub przerabiania serii otworów, nie mogę już wybrać części zainfekowanych przez funkcję.

Okej, opcja nowych części jest widoczna tylko wtedy, gdy dodasz część po wykonaniu funkcji.

Nawiasem mówiąc, nie możesz odznaczyć pokoi i dlatego musisz przejść bezpośrednio do pokoju, aby to wszystko usunąć .