W zespole chciałem przetestować serię wierceń, więc to nie był problem, ale chciałem móc to powtórzyć później i kontrolować za pomocą równań, z wyjątkiem tego, że w montażu możemy powtórzyć to komponenty, chyba że się mylę. Oczywiście mogę zrobić powtórzenie na poziomie części, ale na razie muszę zrobić to samo dla każdej z części, przez które przechodzi moja seria piercingu.
Podsumowując moje zapotrzebowanie, wykonuję pnie i tak moje wiercenie przechodzi przez duży kąt - > panel górny - > panel dolny - > przykład pod niskim kątem.
średnica 6mm dla kątowników i 5mm dla drewna.
Chciałem ponownie przetestować powtarzalność szkicu, ale bez ograniczeń (w przeciwieństwie do okrągłej powtórki, którą widzieliśmy jakiś czas temu)
Powtarzanie szkiców powinno działać; Musisz tylko podać wymiar między dwiema średnicami, aby związać, a następnie możesz kontrolować ten wymiar za pomocą równań, jak chcesz
Okazało się, że wszystko jest w porządku, w rzeczywistości, aby próby szkiców liniowych były całkowicie ograniczone i możliwe do kontrolowania, musisz zaznaczyć 3 pola.
Te w kolorze czerwonym oznaczają ograniczenie, a zielone oznaczają pilotaż.
Podobnie jak poprzednim razem, rozwiązałem się sam, to właśnie drapiąc się trochę głęboko, znajdujemy rozwiązanie :) (podprogowa wiadomość dla młodych ludzi??? meuuuhhh nie)
@gt22 obowiązywało tylko dla pustych skrzynek ;) lub szuflady jest takie, jak to robię, ale zmusza to do późniejszego eksportowania woluminów, co nie jest najbardziej praktyczne do późniejszego zagnieżdżania.
Witam, trochę się spóźniłem, ale i tak wysyłam Ci moją odpowiedź.
Wykonałem montaż z deską i pokrywą połączoną zawiasem. Ten ma n otworów wykonanych przez wiercenie. Jego szkic punktów, który jest używany do wiercenia, jest odzyskiwany jako szkic pochodny na płytce i pokrywie do wiercenia otworów pilotażowych. Wykonanie szkicu pochodnego pozwala zachować niewrażliwość na liczbę otworów w zawiasie. Ona jest tą, która kieruje wszystkim. Przechodząc do jego konstrukcji zmieniasz jego ilość otworów, ich położenie i jest on automatycznie przenoszony na płytkę i pokrywę. Zrobiłem kilka prób, działa ale nie jest powiedziane, że będzie przypadek, w którym SW się zawiesi.
Nawiasem mówiąc, nauczyłem się czegoś z twoją samodzielną odpowiedzią dziękuję i życzę miłego dnia
Dziękuję, przestudiuję pochodne szkice, może być ładnie, jedyną rzeczą, która mi przeszkadza w twoim przykładzie, jest to, że nie jest ograniczony, a zatem ruchomy, a zatem ma tam, gdzie nie powinno.
Dodatkowo, jeśli zmienimy qtes powtórzeń, to mam straty referencyjne z 1. przekłucia.
Jeśli chodzi o moje rozwiązanie, jeśli moje powtórzenie wynosi =1, wymusza to 2. (nie wspominając o braku funkcji zaokrąglania w górę lub w dół i parzystych lub nieparzystych... ale to już inna historia)
Przyjrzyjmy się więc szkicom pochodnym, nigdy nie wiadomo.