Przetestowałem kilka technik na własną rękę, ale żadna z nich nie działa, aby kilkakrotnie odtworzyć ten sam zoom w ujęciu. Może nie da się tego zrobić.
Jeśli nie, mam nadzieję, że ktoś zaproponuje ci rozwiązanie; Dodaję ludzi, którzy śledzą moje posty, pisząc do Ciebie tutaj, aby zawołać do ludzi ze społeczności.
Nie jest możliwe skopiowanie widoku szczegółowego lub widoku przekroju, ponieważ muszą one odnosić się do innego widoku. Jedynym sposobem jest więc utworzenie tylu widoków, ile chcesz, zmieniając konfigurację. Następnie będzie można tworzyć widoki szczegółowe dla każdego z widoków.
Z drugiej strony, w każdej z konfiguracji zespołu można tworzyć widoki rozstrzelone (kopiując je z jednej konfiguracji do drugiej, a tym samym wstawiać kilka widoków rozstrzelonych do rysunku. To inna droga.
Próbowałem już stworzyć obraz detalu, a następnie zintegrować go z planem, ale wynik jest przeciętny, ponieważ obraz staje się szary i nieczytelny po wydrukowaniu.
Paschalnej:
Niestety pracuję z SW 2012.
W nocy przynoszę porady, stworzę nowy montaż tylko z detalu, a następnie wintegruję go z planem, to trochę majsterkowanie ale jest rozwiązanie.
Rzeczywiście, w 2013 roku można przekształcić widok szczegółowy w blok, który można dowolnie odtwarzać. Jedynym minusem jest to, że dodawanie wymiarów po fakcie na bloku nie uwzględnia skali. Rozwiązanie dla zainteresowanych: zwymiaruj całą geometrię pierwszego zoomu, a następnie usuń zbędne te z odtworzonych bloków.