Powtarzanie widoku szczegółowego w planie

Witam

Jestem w trakcie tworzenia instrukcji obsługi montażu mebla w SolidWorks.

Po zrobieniu widoku rozstrzelonego i dostrzeżenie wszystkich elementów, dodałem powiększenie (widok szczegółowy), aby zlokalizować.

Oczywiście nie narysowałem wszystkich w montażu, ale chcę skopiować to powiększenie na planie w różnych miejscach, aby wyraźniej pokazać, gdzie idą.

Jak to zrobić bez konieczności przeprojektowywania prawie wszystkich?

Z góry dziękuję.

Witam

Rozumiem twój problem;

Przetestowałem kilka technik na własną rękę, ale żadna z nich nie działa, aby kilkakrotnie odtworzyć ten sam zoom w ujęciu. Może nie da się tego zrobić.

Jeśli nie, mam nadzieję, że ktoś zaproponuje ci rozwiązanie; Dodaję ludzi, którzy śledzą moje posty, pisząc do Ciebie tutaj, aby zawołać do ludzi ze społeczności.

++

Witam

Nie jest możliwe skopiowanie widoku szczegółowego lub widoku przekroju, ponieważ muszą one odnosić się do innego widoku. Jedynym sposobem jest więc utworzenie tylu widoków, ile chcesz, zmieniając konfigurację. Następnie będzie można tworzyć widoki szczegółowe dla każdego z widoków.

Z drugiej strony, w każdej z konfiguracji zespołu można tworzyć widoki rozstrzelone (kopiując je z jednej konfiguracji do drugiej, a tym samym wstawiać kilka widoków rozstrzelonych do rysunku. To inna droga.

W tej chwili nie mam żadnych innych pomysłów!

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Przychodzi mi do głowy pomysł, ale go nie testowałem, dlaczego nie zrobić obrazu z twoich szczegółów, a następnie użyć tego obrazu do reszty?

W ogóle nie znam wyniku pod względem jakości, nie mam dziś czasu na testy.

@+

W wersji 2013 dostępna jest funkcja konwersji widoków na szkice.

Następnie po prostu przyklej blok do innych miejsc.

2 polubienia

Kojot:

Próbowałem już stworzyć obraz detalu, a następnie zintegrować go z planem, ale wynik jest przeciętny, ponieważ obraz staje się szary i nieczytelny po wydrukowaniu.

Paschalnej:

Niestety pracuję z SW 2012.

W nocy przynoszę porady, stworzę nowy montaż tylko z detalu, a następnie wintegruję go z planem, to trochę majsterkowanie ale jest rozwiązanie.

Dziękuję za odpowiedzi.

Rzeczywiście, w 2013 roku można przekształcić widok szczegółowy w blok, który można dowolnie odtwarzać. Jedynym minusem jest to, że dodawanie wymiarów po fakcie na bloku nie uwzględnia skali. Rozwiązanie dla zainteresowanych: zwymiaruj całą geometrię pierwszego zoomu, a następnie usuń zbędne te z odtworzonych bloków.

@pascal: dzięki za wskazówkę.