Witam
Muszę powtórzyć pewne części w zespole.
Problem polega na tym, że muszę zrobić tłumaczenie, a także rotację, wszystko kumulatywnie.
Nie mogę użyć funkcji "Szyk według szkicu" w zespole i nie mogę znaleźć funkcji "Szyk skumulowany" (tak jak używałem w tym czasie w Topsolid).
Dziękuję za pomoc
Witam
Jaki powinien być pożądany rezultat, komponenty są zarówno przesuwane, jak i obracane, czy też komponenty docierają bezpośrednio do pozycji końcowej, która odpowiada przesunięciu, a następnie obrotowi?
@+
Komponenty muszą dotrzeć bezpośrednio do swojej końcowej pozycji, która odpowiada przesunięciu i obrotowi.
Nie powinno być żadnego etapu pośredniego (jeśli to możliwe).
Ponownie
Zrobiłbym więc translację -> kroku 1, następnie obrót komponentu od kroku 1 -> kroku 2, a następnie usunąłbym w powtórzeniu liniowym mój komponent (usunął, a nie usunął).
@+
To jest to, co myślałem, że zrobię, ale usuwając moje tłumaczenie, usuwa to również mój obrót (który jest powiązany).
Tak naprawdę szukałem cudownego rozwiązania polegającego na gromadzeniu powtórzeń.
Ponownie
Nie należy usuwać szyku liniowego, ale komponent lub komponenty, które znajdują się wewnątrz tego szyku liniowego.
@+
Dobra robota, tyle z mojego strony:)
Bardzo dziękuję Coyote, działa świetnie!