Czy znane jest zapytanie SQL, które pobierałoby ścieżkę pamięci masowej systemu Windows plików przechowywanych w repozytorium?
Chcielibyśmy zaktualizować wartości zmiennych na naszych mapach, problem polega na tym, że oprogramowanie, którego chcielibyśmy użyć, potrzebuje fizycznej ścieżki pliku Sld do aktualizacji zmiennej.
Problem z partią polega na tym, że nie widzi ona w moim folderze lokalnym plików, których nie rozpakowałem. Jeśli wykorzystam dir*.* w folderze w repozytorium z mojego komputera, wyśle mi katalogi w tym folderze, ale nie pliki, z wyjątkiem tych, które utworzyłem lokalnie.
W przypadku zapytania SQL, nie znając struktury bazy danych, nie wiem, na którą tabelę skierować moje zapytanie.
Partia nie znajduje plików, ponieważ nie ma żadnych plików.
Niewyodrębnione pliki są przechowywane bezpośrednio w pamięci w obiekcie blob lub wątkowo w bazie danych.
Nie wiem jakiego obiektu używa epdm, ale można spojrzeć w tym kierunku. Bez znajomości struktury bazy danych będzie to trudne. Użyj konsoli SQL Server (narzędzia do zarządzania), aby połączyć się bezpośrednio z bazą danych i węszyć raz za razem :)
Poza pozostawieniem najnowszej wersji na miejscu na dysku, nie będzie żadnej ścieżki.
Z drugiej strony, majstrowanie przy tabelach SQL serwera odbywa się na własne ryzyko. Najprostszym sposobem jest przejście przez Excela, z EPDM API działa nieźle bez ryzyka popełnienia błędu w systemie.