Witam.
W programie Inventor wykonałem serię otworów w blasze, za pomocą szkicu punktowego.
W zespole chciałbym umieścić komponent (inny niż element centrum zawartości) we wszystkich wykonanych przeze mnie otworach.
Działa ze śrubą w centrum zawartości, ale nie z moim komponentem, który utworzyłem.
Jak to zrobić?
Dziękuję za odpowiedzi
cho-40-05-08.ipt
Witam
Nie mogę przeczytać załącznika, ale z opisu myślę, że rozwiązaniem byłoby wstawienie pierwszego niestandardowego komponentu, nadanie mu odpowiednich ograniczeń do otworu, a następnie utworzenie sieci (jeśli seria otworów może odpowiadać sieci!). W przeciwnym razie: jeden komponent na otwór = tyle wiązań...
Powodzenia
Witam
Z punktu widzenia twojego utworu nie ma możliwej sieci (kolumn lub okręgów).
Jak mówi a-hincelin, będziesz musiał włożyć jeden komponent na otwór, ale myślę, że zostanie to zrobione szybko ;)
Dobrzy wszyscy,
Potwierdzam, nie jest możliwe stworzenie sieci komponentów, jeśli nie ma sieci wiertniczej.
Dwa rozwiązania
Włóż elementy jeden po drugim (biorąc pod uwagę liczbę otworów, musiałoby to przejść bardzo szybko).
Lub stwórz sieć wiertniczą i spraw, aby niepotrzebne otwory były niewidoczne. (dzięki czemu możesz automatycznie zintegrować swoje komponenty.
Pozdrowienia
Dziękuję wam wszystkim.
Jeśli chciałem to zrobić, to dlatego, że nie mam tylko jednej blachy w takiej postaci, w jakiej została wysłana, ale wiele różnych kształtów.
Kolejne pytanie, czy istnieje sposób na umieszczenie mojego komponentu w centrum zawartości?
Właśnie zrobiłem test i możesz przejść przez Iconstraints.
Stosując te ograniczenia, będziesz w stanie umieścić ", na przykład, we wszystkich otworach". Jest to mniej żmudne niż stosowanie ograniczeń jeden po drugim.
W tym celu należy wybrać funkcję Iconstraint w trybie ipt i zastosować funkcję połówkową (na przykład loger").
Na kawałku, który chcesz umieścić w tym otworze, robisz to samo.
W trybie iam importujesz arkusz blachy, a następnie w funkcji umieszczania dla swojego sprzętu wybierasz opcję umieść interaktywnie w ikonie u dołu okna dialogowego IConstraint.
1 polubienie