Witam
W eksploratorze Windows (win7) niezależnie od typu pliku solidwork mam te same ikony (czerwony sześcian z literami "S" i "W" po jednej stronie, wszystko na białym tle), jak uzyskać ikony solidworks (patrz zrzut ekranu).
Dziękuję
icone3.jpg
Witam
W eksploratorze Windows (win7) niezależnie od typu pliku solidwork mam te same ikony (czerwony sześcian z literami "S" i "W" po jednej stronie, wszystko na białym tle), jak uzyskać ikony solidworks (patrz zrzut ekranu).
Dziękuję
Dziwne, robi mi to tylko dla części lib feat.
W przeciwnym razie mam podgląd pokoju w ikonie.
Tak, to dziwne, mogę uzyskać podgląd, ale nie ikony...
I zaznaczając pole "użyj cieniowanego podglądu"
W opcjach systemu/ Wydajność
I odznacz pole "Brak podglądu przy otwieraniu"
Trzeba było zmienić domyślny harmonogram otwierania.
Musisz wybrać w "otwórz za pomocą" (kliknij prawym przyciskiem myszy na jednym z plików) program uruchamiający solidworks, a nie solidworks jako domyślny program...
Mam nadzieję, że to rozwiąże Twój PB.
Klasa A+
Po drugie: zobacz zrzut ekranu (ścieżka do biblioteki DLL ma zostać poprawiona zgodnie ze ścieżką instalacji)
Zmieniłem domyślny program. Na początku nie było żadnych, więc wybrałem solidworks.exe (na stacji roboczej z odpowiednimi ikonami jest solidworks.exe powiązany z plikami)
Myślę, że ścieżka opcji w SW jest właściwa i należy najpierw spróbować.
Osobiście wyłączam go, aby odciążyć maszynę (wyświetlanie w trybie ikony załadowanego katalogu staje się bardzo/zbyt długie)
Więc w takim przypadku instalacja musi zostać naprawiona.
Panel sterowania/Programy i wybierz Sw, aby to naprawić.
Witam
Przetestowaliśmy naprawę instalacji i to też:
http://support.microsoft.com/kb/2422299/fr
Wydaje się, że problem wynika z sesji wondows, ponieważ po zmianie użytkowników ikony są dobre.
Po kilku próbach problem nadal występuje, zamykam temat.
Dziękuję za pomoc.