Udało mi się uruchomić wyszukiwanie (przez VBA) w skarbcu EPDM za pomocą poniższego fragmentu kodu.
Moje pytanie jest następujące, chciałbym pobrać w tym wyszukiwaniu, zmienne każdego wyniku wyszukiwania, mam na przykład zmienną o nazwie _NumNDL.
Domyślam się, że musisz użyć czegoś takiego jak GetVar lub eNumVar na jednym z wyników, ale nie mam składni ani rozwiązania. Czy ktoś wie jak mi pomóc?
Sub FindFile()
Przyciemnij eVault jako IEdmVault5 Dim eSearch As IEdmSearch5 Dim eResult As IEdmSearchResult5 Dim FileCount tak długo
Liczba plików = 0
"Połączenie z bagażnikiem Ustaw eVault = Nowy EdmVault5 eVault.LoginAuto eVault.GetVaultNameFromPath("C:\_Clarity\"), 0
Dziękuję za odpowiedź, ale podajesz mi kod, który sam napisałem w odpowiedzi...
Przepraszam, że ci zaprzeczam, być może wyraziłem się źle, ale są zmienne ePDM, jeśli spojrzysz w dostarczony przeze mnie kod, dodaję zmienną "_NDLnouv" do mojego wyszukiwania.
Za pomocą eResult nie mogę pobrać wszystkich pól wyszukiwania:
Chciałbym mieć możliwość pobrania wszystkich pól związanych z wynikiem wyszukiwania.
Zapomniałem zmienić, zarówno w funkcji lockfile, jak i undolockfile musisz umieścić wynik. ParentFolderID zamiast wyniku. Identyfikator folderu nadrzędnego (ParentFolderID)
Rzeczywiście, też mi to brakowało, mogłem to sam sprawdzić, w każdym razie działa niquel dziękuję bardzo.
Jednak w stanie umysłu uważam za dziwne, że jesteśmy zmuszeni do pójścia i wyodrębnienia pliku, ponieważ na ekranie wyszukiwania możemy wyraźnie zobaczyć różne wyświetlane zmienne, które są częścią wyniku wyszukiwania. Dziwię się, że nie możesz ich przeczytać bez przejścia przez blokadę lub odblokowanie.
To rzeczywiście dziwne, ale z tego, co zrozumiałem z pomocy API, jest to związane z faktem, że zmienne są widoczne za pomocą map, gdy można je edytować. W rzeczywistości pliki muszą zostać rozpakowane.