Gdy zmieniamy ścieżkę lub nazwę części w złożeniu, a zespół nie jest otwarty, SW tymczasowo usuwa część, nie pytając nas, czy chcemy ją znaleźć, gdy ponownie otworzymy złożenie, w którym jest używana.
Jak sprawić, by oprogramowanie poprosiło nas o znalezienie każdej "zagubionej" części podczas otwierania zespołu, w którym jest używana?
Oprócz ac cobra 427 pamiętaj, aby sprawdzić w zignorowanych ostrzeżeniach, czy nie ma komunikatu "Nie można odnaleźć pliku xxx. Czy chcesz sam go poszukać?"
Brak go blokuje wszystkie funkcje związane z wyszukiwaniem (nawet anulowanie stanu usuwania nie wyświetla żadnego komunikatu ostrzegawczego).
AC Cobra: Tak, część jest nadal w zespole w stanie usuniętym (wyszarzonym). Oczywiście mogę udać się do każdego wyszarzonego pokoju, aby cofnąć usunięcie, ale jest to długie i ryzykowne
Cyril: Umieściłem wiadomość, którą pokazuje mi oprogramowanie w komputerze, ale nie mam wiadomości, o której mówisz, a to jest dokładnie to, czego bym chciał; że proponuje mi poszukanie pliku, a nie tylko pokazuje mi wiadomość, aby mnie ostrzec
były to dosłownie wszystkie okna dialogowe, które były wyłączone (PJ -> zaznacz "Ignoruj okna dialogowe..."), ale myślałem, że to tempo wyświetlania, więc go nie dotykałem. Z drugiej strony nie wiem dokładnie, jaka jest nazwa wiadomości, ponieważ żadna z nich nie nazywa się "nie można znaleźć pliku... "