Kadrowanie widoku z innej pozycji

Witaj Społeczności,

Obecnie jestem na schemacie żurawia wielopozycyjnego.

Ten diagram zostanie wygrawerowany laserowo i chciałbym przyciąć widok z innej pozycji, aby uniknąć nakładania się między widokami.

Oprócz ukrywania linii, nie widzę, jak to zrobić, czy masz inne rozwiązanie, ponieważ ukrywając linie, nie mam dostępu do wszystkich linii, jak widać po wewnętrznej stronie strzałki, nadal są kawałki gniazda, których nie mogę ukryć, nawet przechodząc przez menedżera funkcji.

Z góry dziękuję

Witam 

Jeśli musisz go grawerować laserowo, na limicie możesz bezpośrednio zmodyfikować utworzony dxf. Zapisujesz swój plan w dxf i usuwasz linie, których nie potrzebujesz, jest to rzemieślnicze, ale może pomóc.

Gauthik powiedział:

Ale usunięcie cech usunie całą cechę. To tak samo, jak ukrywanie krawędzi. To jest to, czego chciałbym uniknąć.

Ale dzięki za wskazówkę

Nie, jeśli otworzysz plik dxf za pomocą solidworks, możesz wyciąć pociągnięcia, które Cię nie interesują, za pomocą funkcji szkicu "Dopasuj elementy".

1 polubienie

Przede wszystkim kadrowanie widoku wielopozycyjnego nie działa zbyt dobrze.
Jeśli dobrze rozumiem, jest to tylko pozycja, którą chcesz przyciąć, o ile mi wiadomo, nie jest to możliwe.

Uważam, że rozwiązanie @Gauthik67 jest najlepsze.

Witam

To, co Cię interesuje, to posiadanie różnych pozycji do ich grawerowania. Dlaczego nie dokonać niewielkiego usunięcia materiału z elementu, który ma być grawerowany, w zależności od konfiguracji. Wykonujesz je w zespole i propagujesz funkcję do części w różnych pozycjach, tak aby została oznaczona...

Wydaje mi się, że jedną z nowości 2018 roku jest przycięcie widoku z innej pozycji

1 polubienie

FYI, przycinanie widoków wielopozycyjnych działa i istnieje od kilku wersji oprogramowania.

Zadaję to pytanie, aby podzielić się pewnym doświadczeniem.

działa na SW19, nie testowałem na starszych wersjach, ale też powinno działać.

Podstawowy problem: jeśli przytniesz główny widok nakładki widoku, tylko ten główny widok zostanie przycięty lub nie jest stabilny (tak jak na początku wszystko jest przycięte, a następnie ponownie otwierasz/przeliczasz mep i bam to przeskakuje).
Co znalazłem: możesz przyciąć dodane widoki (według widoku z innej pozycji), aby to zrobić, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy widok, który ma zostać przycięty w menedżerze funkcji / zablokować bieżący widok, narysować kontur, rozpocząć przycinanie, zwolnić widok.
Możesz więc niezależnie przyciąć widok główny i różne widoki dodane na nim.